perjantaina, elokuuta 12, 2005

"Otettiin sitten väärä ministeri"

Aamu alkoi hienosti. Sain ulkona odottavasta harmaasta sadeseinästä huolimatta motivoitua itseni vetämään pyöräilykamat niskaan ja pakkaamaan satulalaukut. Vetäessäni pyörän ulos varastosta, paninkin yllätyksekseni merkille, että takapyörässä ei henki kulkenut enää yhtään - tyhjä kuin vappuilmapallo juhannuksena. Hmph, taitaa mennä paikkaushommiksi.

Keskustan - siis rp:n - työvaliokunnan mielestä valtiovarainministeri Kalliomäki on tehnyt pahoja pahoja asioita tehdessään budjettiesityksen, josta ei ole neuvoteltu etukäteen hallituskumppanin kanssa. Nyt seuraa yllätys heille: budjettiesitys on vvm:n ja vm:n esitys, ei vielä hallituksen esitys. Muistan hyvin edelliseltä hallituskaudelta, että sitä saatiin jännittää loppumetreille asti, mitä budjettiesityksestä löytyy.

Nyt seuraa sitten neuvotteluvaihe, jonka jälkeen vedetään hommat pakettiin ja tehdään se hallituksen esitys. En olisi uskonut, että täyty Suomenmaan kierointa puoluetta ruveta opettamaan tällaisista perusasioista. Matti voisi ottaa lusikan käteen silleen klassisen kauniisti ja todeta: "Otettiin sitten väärä ministeri, jos haluttiin etukäteen tietää kaikki budjettiesityksestä".

Ei kommentteja: