keskiviikkona, elokuuta 17, 2005

Go Israel

Israel on aloittanut Gazan siirtokuntien tyhjentämisen tosissaan. Go Israel! Tämä siirtokuntien tyhjentäminen on ensimmäinen konkreettinen merkki, että Israel yrittää tosissaan synnyttää tilanteen, jossa rauha on mahdollinen.

On lohdullista, että kaikesta huolimatta Israelin hallinnosta löytyy ihmisiä, jotka pystyvät tekemään päätöksiä vetäytyä miehittämiltään alueilta. Tämä on hyvä alku, joka toivottavasti saa jatkoa, eikä jää yksittäiseksi teoksi tai osoittaudu "harhautukseksi", jolla aiotaan pysäyttää muut toimet.

Tilanne on edelleen alueella katastrofaalinen. Palestiinalaist terroristit heittävät hiekkaa rauhankehityksen myllyyn iskuillaan. Israel harjoittaa valtioterrorismia ohjus -ym hyökkäyksineen. On oikeastaan aika skitsofrenista, että vallitsevassa tilanteessa siirtokuntien tyhjentäminen on mahdollista.

Lähi-idän suhteen voi olla toiveikas, mutta sen kanssa on pakko pelätä pahinta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Siirtokuntien tyhjentäminen on välttämätön askel lopulliseen ratkaisuun. Kun Länsiranta ja Gaza on vapaat israelilaisista, ne voidaan täydellisesti tuhota. Palestiinan rajat on Toorassa kerrottu, ja Israel tulee pitämään ne rajat mitkä sille Jahve on luvannut.