tiistaina, elokuuta 09, 2005

Köyhät keskuudessamme

Valtion ensi vuoden budjettiin liittyen valmistellaan "köyhyyspakettia", josta stm Mönkäre vastaa.

Muista oikein erinomaisesti millainen soppa muutama vuosi takaperin tuli, kun vastaavasta köyhyyspaketista oli puhetta. Silloinkin tehtiin joukko toimenpiteitä, joilla puututtiin kaikkein huonompiosaisten asemaan. Huuto nousi siitä, että asia ei tullut valmiiksi - toimenpiteitä pidettiin riittämättömänä.

Nyt hallitus menee samaan ansaan. "Köyhyyspaketista" puhuminen synnyttää mielikuvan laajasta toimenpidekokonaisuudesta, jolla ratkaisevalla tavalla puututaan köyhyyteen. Näin ei tietenkään tule tälläkään kertaa käymään. Parannukset ja korjaukset ovat pienten askelten politiikkaa, ainakin nykyisellä eduskunnan ja hallituksen kokoonpanolla - ja nykyisen talousorientoituneen hengen vallitessa.

Olen lähes 100% varma, että asumisen omavastuu poistetaan ainakin osalta ryhmiä tulonhankinnan alapäässä. Se on eteenpäin menevä toimenpide, mutta ei tule mitenkään lopullisesti ratkaisemaan ongelmia.

Täytyy vain toivoa, että tulevat parannukset eivät kaadu siihen poliittiseen ansaan, jonka hallitus on rakentamassa itselleen puhumalla "paketista".
---
Vaikka se tuskin montaa kiinnostaa, niin tänä aamuna tuli kauden työmatkapyöräilyennätys, kotoa töihin 38 minuuttia.

Ei kommentteja: