sunnuntaina, elokuuta 21, 2005

Karjala pysyköön rajan takana

Tiedän kirjoittaneeni aivan hiljaittain Karjala-aiheesta. Sen lisäksi olen tullut kipeän tietoiseksi siitä, että viljelen kohtuuttoman paljon linkkejä hesarin tuoreet uutisiin. Nyt kuitenkin seuraa sekä Karjalaa, että hesarin linkki.

Aiheeseen pitää palata, koska ystävämme HS on teettänyt gallupin suomalaisten tunnoista Karjalan suhteen. Karjala keskustelu on vellonut ja velloo edelleen lehden verkkokeskustelussa vilkkaana - liekö yksi syy keksiä mittautksen teettäminen. Tämän jutun otsikko, joka omaa tietyn hilpeysarvonsa on pölllitty maikkarin uutisoinnista tästä gallupista.

Gallup sisältää muutaman yllätyksen: ensinnäkin, suomalaiset ovat asiassa laajemmassa mitassa järjissään kuin kuvittelin, eikä sodittuja alueita haikailla takaisin. Toiseksi, enemmistö, niukka tosin, Karjalasta kotoisin olevista, ei halua alueita takaisin. Olin kuvitellut, että karjalaistaustaisissa olisi enemmistö alueiden palauttamisen puolesta, nyt ei enää tarvitse kuvitella - ja lisäksi voin korjata käsityksiäni ihmisten rationaalisuudesta.

Vielä se huomio, että on sekä hivenen huolestuttavaa että ajasta kertovaa, kun ehdottomasti suurin syy vastustaa palautusta on jälleenrakennuksen kalleus. Huolestuttavaa siksi, että kun puhutaan tästäkin asiasta sen varsinaisista perusteluista käsin, niin sinänäsä valtavat jälleenrakennuskustannukset ovat sivuseikka. Ajasta se kertoo talousajattelun läpilyömisenä suuriin kansanjoukkoihin. Tarkan euron politiikka on hyvä asia, mutta kun se muun talouspainotteisuuden ohella tulee tärkeimmäksi toimintaa ohjaavaksi asiaksi niin ollaa metsässä.

1 kommentti:

Karjalan palautus = Karjala takaisin! kirjoitti...

Achtung:)


Rohkaisun sanaa kaikille aluepalautusta objektiivisesti ajateleville


Tutustu http://www.kavkaz.fi sivujen tavoiteosioon samoin kuin http://www.aluepalautus.net ja http://www.prokarlia.net niin saat lisää argumentteja aluepalautuksen puolesta

Ystävällisesti Isänmaan Asialla r.y. pj. Seppo Lehto

Ryssäläisille lieroille negatiivisesta maailmankuvastaan oheinen kommentti kuten Elina Arollekin:

Mitään ei ole "luovutettu" mikä on ryöstetty!

Taidat olla aika ryssäsilli, jollet moista ymmärrä!

Mitä kummaa itket palestiinalaisista ja paheksut Israelin toimia, jos kerran hyväksyt miehittäjä-Ryssän loisimisen ja miehityshallinnon alueillamme

Ystävällisesti Miehitettyjen Alueiden Liitto r.y. Tampere
pj. Seppo Lehto