perjantaina, helmikuuta 01, 2008

Kuka tarvitsee Varista ja Karalahtea?

Vaikeaan kysymykseen on helppo vastaus: me kaikki. Huippu-urheilua on olemassa tasan yhdestä syystä, joka on viihde. Ihmisten valinta on salkkarien tai urheilun väliltä. Se että mieluiten valitsisimme molemmat, on toisen tarinan paikka.

Kaksi median kautta peilattua urheilijaa, jotka esitellään kansalle tyhminä. Varis, joka ei ymmärtänyt, että tälläkin kertaa siinä vitaamiiniruiskeessa on jotain muuta. Karalahti, josta on kivempi dokata/imeä aivonsa pihalle kuin keskittyä pelkästään pelaamiseen ja viihteen tuottamiseen. Ja loppujen lopuksi molemmat ovat vain rationaalisia. Kun kerran tässä viihteen lajissa pärjää paremmin, kun käyttää tiettyjä aineita(KV) tai esiintyy tietyllä tavalla(JK) niin näin kannattaa toimia.

Urheilussa on paljon hyvää. Mutta miksi ihmeessä yhteiskunnan pitää tukea yhtä viihteen muotoa? Huippu-urheilun tuet harratamiseen ja heti. Varsinkin porvarihallituksen luulisi helposti siirtävän ison bisneksen pelkästään bisnekseksi ja siirtävän nämä kilpailua vääristävät valtioiden tukiaiset pois. Tule apuun WTO!

Julkinen valta pois pelistä ja sitten voidaan sallia doping. Sillä miksi ihmeessä meidän pitää vielä rahoittaa dopingin vastaista työtä, kun jo rahoitamme viihteen tuotantoa muutenkin. Sillä dopingkäryt kuuluvat osana tähän viihteeseen, ilman niitä viihteessä ei ole tarpeeksi draamaa. Dopingin salliminen voisi itse asiassa tehdä urheilusta taas terveempää.

Ei kommentteja: