keskiviikkona, helmikuuta 20, 2008

Näin meillä

Näin meillä eli maalaisliitossa, jota muistaakseni myös Suomen Keskustaksi kutsutaan. Siteeraan Keskustanaisten pääsihteeriä:

"Suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa on erittäin vahva ennakkoasenne sukupuolten välistä tasa-arvoa kohtaan. Sitä ei pidetä vakavasti otettavana politiikan osa-alueena. Sitä vähätellään ja sen kustannuksella on lupa heittää herjaa käyttäen maakuntien miesten kieltä.
Uskottavuutta poliitikko hakee puhumalla yleisesti hyväksytyistä teemoista. Keskustassa on esimerkiksi ensisijaisen tärkeää puhua ja tietää alue-, maatalous- ja ulkopolitiikasta. Tasa-arvokysymyksiä pidetään yleisesti toisarvoisina ja osa jopa kieltää tasa-arvo-ongelmien olemassaolon. "


Saattaisiko tällaisen käsityksen syntymiseen vaikuttaa se poliittinen ympäristö, jossa toimii? Ihan näin surulliseen kuvaan tasa-arvosta ja sen edistämisestä politiikassa en muista itse törmänneeni. Saattaa johtua tietysti sukupuolestani etten näe ongelmaa yhtä kirkkaasti, mutta rohkenen epäillä, että tässä kohtaa on kyse poliittisesta viitekehyksestä.

Ja tämä puolue - näillä asenteilla - johtaa tasavaltaa. Surullista.

Ja samaan aikaan toisaalla: SDP:n puheenjohtajakisaan ilmoittautuu uusia halukkaita. Hienoa, että heitä nyt riittää, ei siinä mitään. Samalla voitaisiin sopia, että koko eduskuntaryhmä on ehdolla, niin kaikkien ei tarvitsisi tiedottaa asiasta erikseen...

Ei kommentteja: