torstaina, helmikuuta 21, 2008

SDP:n puheenjohtajaksi

Kommenteissa tuolla alempana merkinnöissä lupasin, että kerron tässä joskus piakkoin ketä kannatan SDP:n puheenjohtajaksi.

Tällä hetkellä ehdokkaiksi ilmoittautuneissa on usea hyvä nimi. Eikös näin kuulu sanoa? Totta puhuen joukossa on 2 ehdokasta, joita äänestäisin mielelläni, 3 joita en äänestäisi kuin aseella uhaten ja 3 joiden suhteen olen meko välinpitämätön. Ei, en kerro tämän tarkemmin noista nimistä.

Jos valinnassa olisi kysymys pelkästään siitä kuuluisasta substanssista ja asioiden hallinnasta, valinnasta ei olisi mitään epäselvyyttä: se olisi Erkki Tuomioja. Lisäksi olen aina pitänyt Ekin epäsovinnaisesta tyylistä, ihminen joka kapinoi formaliteettaja vastaan vielä ministerinäkin, ei voi olla paha. Ekin imago ei enää post-Heinäluomatilanteessa ole se mitä kaivataan, kenttä kaipaa tuoreempaa verta.

Perinteinen valinta olisi kait tässä vaiheessa Tarja Filatov. Sopivasti kokemusta, sopivasti ikää - ei vielä vanha, mutta ei myöskään luettavissa juniorikastiin. Mutta: juuri se, että Tarjan valinta olisi SDP jatkumon perinteinen teko, tiputtaa hänet nyt pois. Jos nyt ei pystytä ravistelemaan rakenteita ja toimintatapoja kunnolla, voidaan seuraavaa tilaisuutta joutua odottamaan sukupolvi.

Ja koska jo nyt on nähtävissä mihin tämä menee, niin lopullisen valintani teinkin sitten tovereiden Kumpula-Natri ja Urpilainen välillä. Molemmat ovat karkeasti ottaen samaa ikäpolvea kuin minä ja molempien kanssa olen saanut toimia nuoriso -ja opiskelijaliiton piirissä. Molemmat tunnen siis enemmän tai vähemmän henkilökohtaisesti.

Pitäisi kai tässä taas sanoa, että painiskelin valinnan kanssa pitkään. Totta puhuakseni en: Kannatan SDP:n puheenjohtajaksi Jutta Urpilaista.

Selkein yksittäinen syy on intuito - se kuuluisa etiäinen, että tästä tulee vielä suuri tarina. Ihmisellä pitää luonnollisesti olla sopivat ominaisuudet, jotta tuollainen olisi mahdollista. Jutta on lisäksi sopivan järjestöllisesti orientoitunut ja poliittiset mielipiteet liippaavat samaan suuntaan itsensi kanssa. Siinä se lyhyesti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistava valinta... :D

Puheenjohtajaksi on tunkua, joten ehdottomasti mietintä on paikallaan kenessä on parhaat eväät johtamaan puoluettamme.

-neiti koo-

p.s. Pitäis näkyillä kun ei olla aikoihin nähty...

Petteri Oksa kirjoitti...

No pitäis pitäis.

Tarttis varmaan sopia joku sopiva aika kyläilylle, kun eihän siitä nyt muuten mitään tule.