torstaina, helmikuuta 14, 2008

Kemijärvi

Ei ole kivaa olla kemijärveläinen näinä päivinä. Koko paikkakunta typistetään yhteen paperitehtaaseen.

Olen jättänyt aiheen tahallaan väliin. Se on taloudellisesti alueellinen pienimuotoinen kriisi, jos ei katastrofi. Yleisesti ottaen se ei kuitenkaan ole mitenkään poikkeuksellinen. Nyt kuitenkin pitää päästä kommentoimaan.

Eilen: Pääministeri Vanhanen (HS:n mukaan): ”Väite, että yhtiö olisi voitollinen ja tahallaan irtisanoisi ihmisiä, on pöyristyttävä”, hän totesi.
Myös eilen (HS): Stora Enson operatiivinen tulos parani selvästi
Eikä Matti osaa lukea, vai enkö minä ymmärrä ?

Oppositio väitti eilen, että hallitus hyväksyi Kemijärven sellutehtaan lopettamisen. Se on tietysti totta. Hallitus väitti vastaan, että edelliset hallitukset eivät olisi toimineet toisin. Sekin on mitä todennäköisimmin totta.

Hallitus hyväksyi tehtaan lopettamisen, koska halutessaan se olisi voinut tilanteeseen puuttua esimerkiksi vaatimalla ylimääräisen yhtiökokouksen koolle. Siellä se mitä todennököisimmin olisi pystynyt toteuttaman operaation, jossa olisi nuijittu päätökset tehtaan jatkamisesta - ja samalla operatiivisen johdon vaihtamisesta.

Edelliset hallitukset - ja myös todennäköisesti nykyinen oppositio ollessaan vallassa - olisivat toimineet samalla tavalla. Kyse on omistajapolitiikan pitkästä linjasta, jota on johdonmukaisesti toteutettu samalla tavalla. Valtiovalta on päättänyt omistamisensa suhteen olla niin munaton, ettei se markkinoihin puutu, koska se voisi - hui kamala! - vaikuttaa yritysten pörssikursseihin.

Anteeksi kyynisyyteni, mutta melkoisen turhaa poliittisen energian haaskausta eduskunnassa. Hyvä näytelmä, mutta kehno käsikirjoitus.

******** Ja sitten maksettu mainos*****************
SDP:n puoluekokous on tässä keväällä, jos joku ei ole huomannut. Allekirjoittanut ehdolla kokousedustajaksi Helsingissä. Numerolla 75, saa äänestää.

9 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Kiitos mainoksesta. Helsinkiläisen osaston jäsenenä äänestän Helsingissä. Mutta haluan tietää ketä puheenjohtaehdokasta mahdolliset edustajani kannattavat?

Petteri Oksa kirjoitti...

kyllä se tieto tulee, joskaan ei ihan vielä. Olen osin aidosti asian suhteen epätietoinen ja osin arvon muuten vaan. Ois kiva jos joku ehdokas pian kertoisi muutakin kuin olevansa ehdolla.

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Kommentti ei liity kirjoitukseen, vaan Demarin kirjoitukseen. Olen niin samaa mieltä kuin vain voi olla. Itse yritin muotoilla ihan samaa ajatusta mm. kotijoukoille ja muutamissa blogikommenteissa, mutta huonolla menstyksellä. Puit sanoiksi, mitä tarkoitin. Rohkeutta pitää olla, eikä pelkkää taktikointia.

Anonyymi kirjoitti...

Mainostan itseäni:

nro. 65. Ehdokkaani on Filatov.

Muutenkin kannatan kaikkea hyvää ja vastustan väärää.

MikkoMy

Anonyymi kirjoitti...

MIkko Myy! Jos olet puolueen jäsenille avoin ehdokas puoluekokouksen päättäjäksi, niin miksi verhoudut peitttoon? Kommenttejasi löytyy kaikkien nuorten tai nuorta leikkivien blogeista. Osa kommenteistasi ovat erittäin teräviä, osa typeriä.

Mikko Myy, mikset ole avannut omaa blogiasi, vaikka sanottavaa tuntuu olevan yllin kyllin? Pelkäätkö, ettei kukaan oikeasti ole mielipiteistäsi? Se pelko on kaikilla blogin pitäjillä, Ota kerrankin elämässäsi riski ja avaa oma blogi, meni syteen tai saveen. Sitten sinua voisi äänestää. Nykyistä hiirulaisMyytä ei halua kukaan edustajakseen puoluekokoukseen, vai kuinka?

Tarja F. on huippuehdokas SDP:n seuraavaksi johtajaksi. Olen täysin samaa mieltä. Mutta kun sitä täällä erikseen markkinoit, niin toivoisi hyviä perusteluja. Toki tiedäme, että Tarja järjesti sinulle työpaikan ministeriössään, mutta se ei meille muille ihan riitä perusteluksi...

Anonyymi kirjoitti...

Tämä "anonyymin" kommentti Mikosta menee sarjaan asiattomat ja mauttomat. Jos ei ole muuta asiaa kuin haukkua jotain keskustelijaa, niin voi jättää mielestäni kirjoittamatta. Ja jos kerran päättää kirjoittaa, niin antaa sitten tulla omalla nimellä. Olen rakentavan kritiikin ja argumentoinnin kannalla, sitä kunnioitan ja arvostan. Terveiset tälle "anonyymille".

Mika Häkkinen

Anonyymi kirjoitti...

Pata kattilaa puolustaa...ANTEEKSI soimaa! Onko Mikon juorutun palkkioviran vihjailusta hermostunut Häkkinen sitä mieltä, että sidoksista ei pidä puhu mitään? Ihan sattumalta vaan järkättiin Tukholmaan paikka jätkälle, joka oli möyrinyt Antti Kalliomäen avustajakisi, vaikka omien kertomukisensa mukaan ei edes tiennyt kuka on Eero H. pari vuotta sitten! Ja nyt sama tyyppi on varmaan ykköstyrkkylistalla erityisavustajiksi tai valtiosihteereiksi, kun SDP taas pääsee hallitukseen. En ymmmärrä. Mutta ehkä nämä älypäät nyt tulevat kertomaan, mitä pitää tehdä, mikä ei tule toteutumaan!

Petteri Oksa kirjoitti...

*puhaltaa pilliin*

Jos vihjailee palkkioviroista yms. niin sitten todisteita pöytään.

Tai kirjoittamana juoruja omalla nimellä.

Tai lähettämään korruptioepäilyt asianomaiselle viranomaiselle.

Tai perustamaan blogi poliittisille juoruilla, joilla on aina oma viihdearvonsa.

Vastaaviin kommentoihin saatetaan tulla jatkossa suhtautumaa sensoristisella asenteella.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt oli bloginpitäjä mies paikallaan ja ymmärsi kaikki näkokohdat. Valitettavan totta on se jonkun viisaan (toveri Jaakonsaari?) elämänviisaus, että juoru on politiikan käyttövoima. Korvaan kuiskittuna, nettikeskusteluun syötettynä tai blogiin kommentoituna - whatever. Slut, finito, the end, die ende, LOPPU.