perjantaina, helmikuuta 08, 2008

Minä olen syyllinen!

Harmittaa, että Puolueen Lehti ei ole laittanut tämän perjantainsa "päätoimittajalta" palstaansa nettiin. Se kun olisi kauhean kiva linkittää tähän. Mutta ei kaikkea voi uudistuvalta ja edistyksen eturintamassa taistelevalta sanomalehdeltä odottaa. On kiire kehittää palveluja ja silleen.

Otetaanpa palstalta kuitenkin yksi kappale lainaan, otsikon "Demarinuorissa kuohuu" alta:

"Viime aikoina demarinuorten imagoa ei ole mitenkään parantanut Välimäkeä edeltäneen puheenjohtajan Petteri Oksan nyt julkisuuteen noussut ay-kytkös. Hän siirtyi puheenjohtajan paikalta sak:laisen JHL:n toimitsijaksi. Oksan ay-tulevaisuus ei ole demarinuorissa ollenkaan ainutkertainen tapaus. Joidenkin demarinuorten tiedetään kuuluvan ammattiliittoon ja olevan mukana ay-toiminnassa".

Minä olen syyllinen Demarinuorten imagon tuhoamiseen - sen oltava totta, kun kerran lehdessä lukee niin. (en kuitenkaan halua tunnustaa olevani syyllinen demarinuorten, pienellä kirjoitettuna, imagon tuhoamisen. Se kun vissiin tarkoittaisi sitten koko jäsenistöä ja sellaista taakkaa eivät edes minun leveät hartiani jaksa kantaa.)

Tavallaan ymmärrän sen huumorin mitä, koko tuossa jutussa haetaan. Siinä siis kiusataan Demarinuoria jäsenäänestyksen vaatimisesta ja niin edelleen, ohittaen kaikki asiaan kuuluvat mutkat - tai pikemminkin ajaen ne (järjestö)jyrällä suoriksi. En kuitenkaan oikein ymmärrä, että mitä allekirjoittanut jutussa tekee mukana, se ei oikein kuulu kokonaisuuteen.

Ei ole ainakaan allekirjoittaneen silmiin sattunut, että nuorisoliitto olisi ollut sitä mieltä, että puolueen yhteistyö ay-liikkeen kanssa olisi kannatuksen alenemisen syy. Enkä oikein jaksa uskoa että siellä sitä mieltä oltaisiin. Epäileekö UP siis liittoa tästä vai ovatko kenties itse sitä mieltä, kun tällä mausteella tätä soppaa piti maustaa? Ei ymmärrä.

Eikä minulla ole sitäpaitsi mitään syyllisyyttäni vastaan. Onhan se mukavaa, että joku muistaa vaikka sitten huonolla vitsillä. Nuorisoliitonkin kannattaa lohduttautua sillä, että tekevät jotain oikein, kun jotain ärsyttää heidän tekemisensä niin paljon, että tuollainen kirjoitus on lehteen pitänyt tilata.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, jos itse lähtisin bloggaamaan siitä tämän päiväisestä pääkirjoituksesta, niin tekisin sen enemmän tai vähemmän samalla lailla Oksan kanssa. Minusta siinä oli jotain tahallisenkin huvittavaa ja oivaltavaa kuitenkin mukana, vaikkei vitsiä ja sarkasmia ollut hiottu huolella loppuun. Ihmettelen vähän sitä intohimoista loukkaantumista ja niitä kaikkia ylisanoja, joilla tuohon esim. peten blogissa suhtaudutaan.

Jos Suomenmaa olisi tehnyt saman kepunuorille, tämä olisi varmasti "meilläkin" hauskempi juttu. Mutta myönnän etten tunne tämän asian taustoja kovin hyvin. -koobra

Petri Mustakallio kirjoitti...

Täytyy sanoa että minun piti kelata puoli päivää ennen kuin tajusin tuon ay-kohdan jujun - tai siis luulen tajuavani. Aluksi ajattelin päätoimittajan ihan oikeasti olevan sitä mieltä, ettei nuorisoliitosta sovi ay-liikkeeseen siirtyä. Sitten päättelin että tarkoituksena olikin kritisoida niitä, joiden mielestä puolueella ja SAK:laisella ay-liikkeellä on liian läheiset suhteet. Siitä luultavasti onkin kyse ja OKSA-JHL -"kohu" on liitetty Eero Heinäluoman SAK-taustasta esitettyyn kritiikkiin. Sellaista kritiikkiä en ole kuitenkaan kuullut missään Demarinuorten (siis järjestönä) esittävän. Demarinuoret saikin jutussa kannettavakseen kaiken sen "itseruoskinnaksi", "oman pesän likaamiseksi" ja jopa "puolueen tuhoamiseksi" mainostetun toiminnan jota eri puolilta puolueen jäsenistöä on harjoitettu.

Mutta joka tapauksessa, onnittelut sekä Oksalle että Demarinuorille järjestönä: Olette korkealle jalustalle nostetut.

Petteri Oksa kirjoitti...

Se mitä tuossa ay-kohdassa en edellenkään tajua on se, miksi minut ja työnantajani pitää mainita siinä nimellä. "Vitsin" kannalta yhtä riittävää olisi ollut se, että olisi puhuttu ex-puheenjohtajasta ja ay-liikkeestä. Ja sormella osoittelu olisi jäänyt pois.

Mutta mikäs siinä. Yleensä sitä tämmöisistä saa vain sympatiaa osakseen :)

tuomoj kirjoitti...

http://www.demari.fi/Article.jsp?article=9850&main=18

Tuossa se linkki.