perjantaina, syyskuuta 01, 2006

Hiljaisilla kierroksilla

Eduskuntaavaaleihin ei ole enää kovinkaan pitkä aika. Politiikan tai julkisuuden kautta sitä ei välttämättä huomaa. Tai huomaa sen julkisuudesta, ensin taivasteltiin maalaisliiton puoluejyräsihteeri Korhosen ilmoitusta 1,5 miljoonan euron kampanjasta. Ja nyt puhutaan sitten kokoomuksen hintalapuista. Eli oleellista on se miten paljon rahaa vaaleihin aiotaan tai yritetään käyttää.

Sehän ei tietenkään ole millään tavalla kiinnostavaa, miten puolueet asiallisesti valmistautuvat vaaleihin. Mistä aiheista ne valmistelevat ohjelmiaan tai mihin pyrkivät suuntaaman kärkensä? Kaikkea tätä puolueet eivät tietysti halua kertoa, mutta toimittajat voisivat yrittää raaputtaa pintaa, mutta miksi vaivautua, kun se ei kiinnosta.

Toisaalta politiikan oma apparaatti reagoi perinteisellä tavalla eli hiljentää kierroksia, jotta ollaan valmiita tiukkaan loppukiriin. Olen ennenkin ollut sitä mieltä, ja olen edelleen, että tämä on virhe. Tiukkaa järjestökoneen kampanjatahtia ei voida ylläpitää pitkään, mutta politiikasta pitäisi jo pidemmällä juoksulla alkaa rakentamaan niitä eroja esiin ja nostaa kiinnostusta. Aiheita olisi nytkin paljon tarjolla, mutta pyritään pikemminkin olemaan hiljaa, ettei yhtään potentiaalista äänestäjää vaan suuteta. Ylivarovaisuus on yksi politiikan suurimpia tauteja.

Ei kommentteja: