torstaina, syyskuuta 14, 2006

Ei tartte neuvoo

Sarjassamme "Henkilökohtainen valitusvirsi" esitetään osa "Kun et kuitenkaan tiedä, niin ei tartte neuvoo".

Kyse on siis siitä, että Mirkan blogin merkinnässä, jossa tämä mainitsee eromme aiheuttamista tuntemuksista, alkoi varsin valopäinen kommentointi. Homman nimi on nyt aika yksinkertaisesti sellainen, että kenenkään - ei kenenkään - tarvitse tulla anonyymisti neuvomaan kumpaakaan siitä, mikä tämä tilanne on, mitä pitäisi - tai olisi pitänyt - tehdä. Ylipäätään kenelläkään ei ole tietoa, taitoa tai mahdollisuutta neuvoa (luetaan: viisastella) ketään heidän henkilökohtaisissa ongelmissaan.

Ystävät auttavat parhaiten, kun ovat tarpeen hetkellä lähellä, kuuntelevat ja tukevat. Parhaassa tapauksessa he osaavat antaa esimerkkejä ja varovaisia neuvoja. Onneksi näitä ihmisiä on ollut, siitä erinomaisen suuri kiitos heille.

Mutta kukaan, joka blogiin aivottoman anonyymisti tulee viisastelemaan neuvoineen, ei omaa minkäänlaista asemaa edes yrittää neuvoa. Se nyt on suoraan sanottuna pahimman laatuista vettuilua. Iso piste. Ehkä sitä vain on niin paljon ihmisiä, jotka nauttivat siitä, että voivat toisten vaikeinakin hetkinä korostaa itseään ja yrittä näyttää niin helevetin viisailta. Sorry, ei onnistu, keneltäkään.

Jokainen tilanne, jokainen ihmissuhde ja kaikki niiden käänteet ovat ainutlaatuisia. Vain niihin kuuluvat ihmiset omaavat sen tiedon, jolla niissä voi tehdä ratkaisuja. Jokainen joka yrittää tyrkyttää neuvojaan jonain mallina muille, tekee taatusti pelkkää vahinkoa.

Se siitä.

5 kommenttia:

M kirjoitti...

Jep. Tiedän. Erityisen oksettavan kyseisestä keskustelusta teki, se, että joku riivahenki käytti tilannettanne hyväksi esittämällä, että Mirkan ei kannattaisi olla ehdolla koska hänellä on muutenkin tekemistä nyt eron takia. Kenellä ei ole... Se on kumma juttu, että jos nainen on eroamassa, hänen nähdään kuin rampana ja että mies tai paluu yhteen on se ainoa asia, joka hänet voi ylös nostaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä siis kannattaisi pitää henkilökohtaiset asiat henkilökohtaisina eikä kirjoitella niitä nettiin kaiken kansan luettaviksi.

Petteri Oksa kirjoitti...

Niin, samoin kuin ei ole lupa odottaa hyviä tapoja, järjen käyttöä tai inhimillisyyttä muissakaan julkisissa yhteyksissä. Että jos ei mene hyvin, ole hiljaa neljän seinän sisällä, äläkä nyt ainakaan missään nimessä puhu asioistasi kenellekään.

Petri Mustakallio kirjoitti...

...ainakaan selvin päin :)

joo, hittoako kukaan on käymään toisia valistamaan. Koittakaa olla välittämättä.

Anonyymi kirjoitti...

... niin tai sitten ei kannata pettää.