lauantaina, syyskuuta 09, 2006

4 vuotta ja 2 miljardia

Valtiovarainministeriön Jukka Pekkarinen, siis mm. entinen Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja, sekä toteaa että esittää julkisen talouden tarvitsevan 2 miljardin euron tasapainoituksen seuraavalla hallituskaudella.

4 vuotta aikaa sijoittaa 2 miljardia euroa julkiseen talouteen? Menokohteita ei liene kenenkään vaikea keksiä, vaikka puhutaankin e r i t t ä i n isoista rahoista. Kannattaa kuitenkin huomata, että J.Pekkarinen ei ole tunnettu siitä, että tämä a) puhuisi lämpimikseen tai b) kannattaisi rahan jakamista vastikkeetta tai vastuuttomasti. Pekkarisella on mielessään jotain tasapainoista ja eteenpäinvievää. Eivätkä esitykset kaikilta osin varmasti ole niin lupaavan kuuloisia kuin otsikkotasoinen "2 miljardii egee julkisee taloutee".

Valistunut veikkaukseni on myös se, että kun eletään näin eduskuntavaalien alusaikaa, ja toisaalta J.Pekkarinen ei ole tyhjästä nykyiselle paikalleen ilmestynyt, hän puhuu muullakin kuin vain omalla suullaan. Tai ainakin muut tahot ovat tietoisia hänen ajatuksistaan, eivätkä ainakaan täysin tyrmää niitä. Ja jos historia todistaa jotain niin J.Pekkarinen on taas kerran ihan oleellisessa roolissa, kun eduskuntavaalien, hallitusohjelmatavoitteiden ja mahdollisten hallitusohjelmaneuvotteluiden taloudellisia linjauksia tehdään.

Ei kommentteja: