torstaina, syyskuuta 07, 2006

R did it again

Sisäministeri täräytti eilen, että "Suomea uhkaa huumetsunami". Huoli laittomista päihteistä on perusteltu, mutta (taas kerran) Rajamäen värikäs retoriikka olisi voinut olla paremmin valittu.

Tämä ei ollut kuitenkaan eilisen ykkönen. Kymmenen uutisissa kerrottiin Karjalan etnisistä levottomuuksista ja todettiin, että Suomi ei ainakaan vielä varaudu mitenkään ihmeellisesti. Valitettavasti en netistä löytänyt dokumentoitua tietoa, mutta Rajamäen lausunto meni uutisten mukaan suunnilleen näin:" Kontupohja ei kuulu minun vaalipiiriini, emmekä seuraa tilannetta mitenkään erityisesti. Käsitellään asiaa (mahdollisten turvapaikanhakijoiden tuloa) sitten, kun se tulee ajankohtaiseksi.

Lienee Rajamäen onni, että maassa on muutakin uutisoimisen aihetta, muuten tämän sarjan letkautuksessa olisi voinut päästä oikein kunnolla julkisuuden hampaisiin. Siis ihan was zum helvete? "Ei kuulu vaalipiirini..." Kun en löytänyt netistä sitä tilaisuuta, missä tämä oli kysytty, en voi varmaksi sanoa, mutta miten tuollainen voi päästä poliitikon, ministerin, suusta? Asiasta jossa on kyseessä todellinen ongelma.

Taidanpa pidättäytyä vanhassa kannassi Rajamäen kyvystä hoitaa tehtäviään.

4 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Jep, taidanpa yhtyä kantoihisi R:ää koskien...

Anonyymi kirjoitti...

En kiistä etteikö Kontupohjan tilanne olisi ongelmallinen mutta ongelma ei kuitenkaan ensisijaisesti taida olla Suomen sisämisterille kuuluva.

Petteri Oksa kirjoitti...

Ei se yleisesti ottaen olekaan, mutta se on tuleeko sieltä turvapaikanhakijoita Suomeen ja miten heitä kohdellaan ja varaudutaanko siihen. Ja nimenomaan tästä varautumisesta oli uutisessa kysymys.

Ja vaikka ministeri ei nyt millään tavalla liittyisi asiaan, niin ei silti tartte vastata ettei kuulu mun vaalipiiriin

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on muuten tullut adressi, jossa vaaditaan kyseisen miniserin eroa. How about?