torstaina, syyskuuta 14, 2006

Syvä hämmennys

Ensimmäinen hämmennys. Sähläyksen jälkeen SAS sai meidät toimitettua onnellisesti yöllä Suomeen ja matkatavaratkin pääsivät paikalle, mitä hyvin syvästi epäilin.

Toinen hämmentävä asia, jonka kommentointia olen miettinyt, on Tampereen pormestarivalinta. Minusta on täysin käsittämätöntä että toverit tamperelaiset itkevät julkisuudessa sitä, että joku meni ja neuvotteli, pelasi ja järjesteli. Ei kukaan usko, että siellä olisi oltu niin tyhmiä, että olisi uskottu asian menevät ihan vaan silleen mukavasti kaikkien oman näkemyksen mukaan.
Neuvottelu ja poliittinen kaupankäynti kuuluvat politiikkaan. On turha yrittää leikkiä enkeliä asiassa, kun omat neuvottelut on mokattu ja turpaan tuli. Silloin pitää kerätä kamansa ja suunnata kohti seuraavaa taistoa. Kokoomus nyt vaan teki vihreille paremman tarjouksen, se on asia jonka kanssa pitää elää, eikä siinä ole sen enempää ihmettelemistä. Shit happens.

Kolmas hämmentävä asia on tämä poliisitoiminta siellä Kiasman kulmilla tuossa äskettäin. Juu, toteuneeseen uhkaan nähden poliisi käytti melko tavalla voimaa. Juu, emme voi tietää, mikä se uhka-analyysi oikeasti oli, kun kukaan ei sitä kerro. Sekin on vaan nyt sillä tavalla, että Suomen mellakoitsija/anarkisti/muu-höpö piirit ovat sen verran pienet ja marginaaliset, että jos jotain tietoa on niin sen kyllä voisi ihan julkisestikin kertoa. Eikä taatusti haittaisi tulevaa toimintaa.
Ja toisaalta juu, ei tästä nyt niin kauhean suurta meteliä kannata nostaa. Tutkitaan ennen kuin hutkitaan. Ketään ei kuitenkaan virkavallan toimesta pahoinpidelty, ketään ei ole syyttä tuomittu ja niin edelleen. Yhdestä todellisuuteen nähden ylimitoitetusta operaatiosta on äärimmäisen turhaa ruveta tekemään, mitään poliisivaltiokehityksen suuntaan menemisen esimerkkiä. Poliisijohtoa taisi korveta nuo vapunseudun epäonnistumiset sen verran, että sitä mokaa ei haluttu tehdä uudestaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

hahahahh =D Tämä on ensimmäinen blogi demarinuorten sivuilla listatuista, jossa edes mainitaan koko tapahtuma. Tässä minun mielipiteeni: demarinuorten kannattaisi irtisanoutua Rajamäen tempauksista ennen kuin menetätte äänestäjiä. Minut olette jo menettäneet. Vaikka tämä saakin minut näyttämään kiihkoilijalta, niin kirjoitan sen silti: Rajamäki on osoittanut tempauksillaan, että on mahdollista olla samaan aikaan demari ja fasisti.

Monet nuoria demareita äänestävät ovat varmasti sellaisia arvokonservatiisia ihmisiä, joiden mielestä on vain oikein, kun "poliisi pamputtaa roskasakkia" ja "turvapaikkashoppailijoille näytetään ovea". Mutta ne, jotka eivät noin ajattele, saattavat miettiä kannatuksensa vaaleissa uusiksi. Teillä siis saattaa olla vielä aikaa. Minä tosin olen jo menetetty tapaus, minun annokseni Rajamäkeä tuli täyteen.