lauantaina, syyskuuta 24, 2005

Onko niin, jos siltä näyttää?

Tässä on vietetty perjantai-iltaa ja lauantaita perheen poikien kesken Mirkan ollessa kurssilla. Oltu hiekkalaatikolla, potkittu palloa, kävelty ja niin edelleen. Mitä kaikkea kivaa puolitoistavuotias nyt keksiikin tehdä. Tai mitä isä keksii virikkeeksi, lankunpätkän laittaminen pihalla autojen luiskaksi oli kova juttu. Neo istui puolisen tuntia laittaen autoja rullaamaan luiskaa alas.

Tämän viikon ei-niin-näkyviin uutisiin kuului SDP:n ministerikierrätyksen jatko, eli eduskuntaryhmän valinnat poistuneiden ja saapuneiden johdosta. Valiokuntapaikkojen jako on oma juttunsa, se perustuu kiinnostukseen, senioriteettiin ja niin edelleen.

Mutta: eduskuntaryhmä äänesti Maija Raskin, entisen opetusministerin, ryhmän varapuheenjohtajaksi. Vastaehdokkaina olivat Sinikka Mönkäre ja Susanna Rahkonen. Se mikä tässä on mielenkiintoista, on se, että kierrätyksessä sivuun siivottu ministeri pyrki ryhmän johtopaikoille, eikä päässyt.

Eli puolueen johto ei minimissään ole tehnyt asiassa mitään, jos olisi tehnyt positiiviseen suuntaan, olisi Mönkäre valittu. Asia näyttää nyt tietysti joltakin, mutta onko asia niin kuin se näyttää. En (vielä) tiedä.

Ei kommentteja: