torstaina, syyskuuta 08, 2005

Kenkää Loimaan pomolle

Loimaan kassan johtaja sai sitten kenkää. Oletan että herra itse on aiemmin johtamansa työttömyyskassan jäsen. Toivottavasti, edes ihan pikkuriikkisen verran, on nyt käynyt mielessä, että olisi kannattanut laittaa työsopimusasiat kuntoon - ja olla liiton jäsen, saada oikeusavut laittomaan irtisanomiseen...

Uutena johtajana aloittava hotellipuolen työnantajaliitosta tuleva Veli-Matti Aittoniemi sanoo, että kassan linja muuttuu, sillä se lopettaa ideologisen toimintansa, eli kuten Aittoniemi toteaa:

"Kerroin henkilökunnallekin, että nyt kaikki, mikä viittaa poliittiseen tai johonkin kilpailijaan, loppuu. Yritän pitää kassan toiminnan täysin neutraalina palveluna. Nyt loppuvat myös turhat puheet. "
(tarkoittaakohan tämä nyt sitten rehellisempää markkinointia heiltä?)

Saa nähdä muuttaako tämä joitakin asetelmia loppuje lopuksi ihan oikeasti. Vähän veikkaan, että työnantajapuolelta tulevalla uudellakin johtajalla on edelleen intressiä jatkaa Loimaan toimintaa nimenomaan sen takia, että sillä pyritään vähentämään työntekijäpuolen neuvotteluvoimaa.

1 kommentti:

Kuukukka kirjoitti...

Aivan oikeaan osuit. Työntekijäpuolen polkemista mies tosissaan harjoittaa, ja rankasti. Todella töykeä ja ylimielinen pomo, ei edes työntekijöitä viitsi tervehtiä ja muutoinkin toimii vähintäänkin kyseenalaisesti, kuin myös muu kassan nykyinen johto. Paloheimo oli heihin verrattuna todella reilu, rehti ja inhimillinen. Nämä uudet keikarit vain nostavat sika palkkaa ja alistavat kassan henkilökuntaa.