tiistaina, toukokuuta 15, 2007

Tyyntä myrskyn edellä

Täytyy sanoa, että olen yllättynyt. Siinä nyt ei tietenkään ole mitään ihmeellistä, keskinkertaisilla henkisillä kyvyillä varustettu ihminen nyt yllättyy aika usein muiden tekemisiä seuratessaan.

Meillä on nyt ollut hallitus jo muutaman viikon kasassa. So far nothing. En olisi mitään suuria esityksiä tietenkään odottanutkaan koko hallitukselta alkuun, en minä sitä. Mutta olisi odottanut, että yksi tai kaksi ministeriä alkaa välittömästi kirmaamaan vallan kevätlaitumilla ja esittää mielenkiintoisia ja vallattomia käsityksiä omasta hallinnonalastaan ja tarvittavista uudistuksista. Ei tämän näin tylsä hallitus pitänyt olla!

Kaksi selitystä. Selitykset ovat rinnakkaisia. Ensinnäkin, ainakin alkuun onnistuneet ministerivalinnat, kukaan ei lähde irtiottoihin ihan niiden ilosta - ainakaan alkumetreillä. Toisekseen, hallituksella on kova tarve "pitää paketti kasassa" ja "pelata omaa peliä". Porvarihallitukselta ja sen jäseniltä odotetaankin kovaa tekstiä ja provoja. Ne yritetään johdon toimesta pitää piilossa.

Suomalainen paradoksi: Saadakseen valtaa ja pysyäkseen vallassa porvarihallituksen täytyy näyttää ja kuulostaa mahdollisimman sosialidemokraattiselta. Itse teoilla ei ole niin väliä.

Ei kommentteja: