keskiviikkona, toukokuuta 09, 2007

Lähes vakavissaan

Ihan alkuun pieni keventävä ja itse kuhunkin eritavalla vaikuttava linkkivinkki: Maalaisliiton verkkojulkaisu Apila esittää mielenkiintoisen kuvan ex-poliitikko Lipposesta ja hänen urastaan. Että voi ihminen ja hänen suorasukainen tyylinsä olla kova pala vielä silloinkin, kun ei enää ole aktiivisessa politiikassa mukana.

Ja sitten muutama laki, jotka tavallaan lupaavat Suomea hallitsevalle mustelmahallitukselle (sinivihreä=mustelman väri) periaatteessa hyvää:

Hoffstedtin työllistämisperiaate: Uusia työpaikkoja syntyy sitä enemmän, mitä pahemmassa hukassa pallo on.
Periaate tosin taitaa olla peräisin globalisaatio edeltävältä ajalta, joten se ei välttämättä pidä täysin paikkaansa. Tietty järki siinä kyllä on, kun asiaa ajattelee.

Soperin laki: Sen jälkeen, kun byrokratiassa on toteutettu organisaatiouudistus tehokkuuden parantamiseksi, sitä on mahdotonta erottaa edeltäjästään.
Katsokaapa jo nyt esitettyjä puheenvuoroja hallinnonuudistuksesta. Poistetaan läänit/lääninhallitukset - ei poisteta....

Ja kun tällä tuulella ollaan ja näitä jostain käsittämättömästä syystä ylös kirjaillaan, niin todetaan hallituksen ministerivalintoihin sopivan hyvin Lippmanin lain: Ihmiset erikoistuvat aloille, joille heillä on heikoimmat edellytykset

Ei kommentteja: