perjantaina, toukokuuta 25, 2007

Poliittista palkitsemista

Zysse on vetänyt kikherneen nenään, kun kaveri joka on vanhaan pahaan aikaan käräyttänyt veljeskansan edustajan on nyt palkittu valtion kirjallisuuspalkinnolla.

Okei, on täysin tuomittavaa tämä palkitun Rossin toiminta silloin aikoinaan. Inhimillistä kärsimystä aiheuttavaa ja niin edelleen.

Ja sitten. Jos kaveri on lahjakas ja onnistunut kääntäjä, niin mitäpä sitten? Jos olet syyllistynyt rikokseen, niin sinua ei saa pitää lahjakkaana ja onnistuneena kirjallisuuden alalla. Tai yleisemmin ottaen millään muullakaan alalla? Pahat teot jossain muualla tekevät lahjakkuudestasi mitättömän toisella alalla. Eihän se nyt näin mene. Jos kaveri on kirjallisilla ansioillaan palkitsemisen arvoinen, niin sitten on.

Vielä kummallisempaa tämä on nimenomaan kokoomuksen suunnasta tulevana. Heidän mielestään, kun periaatteessa vähäinen valtiointerventio on parempi kuin isompi. Paitsi jos jollain yksilöllä on kommunistinen menneisyys, niin sitten kirjallisuuspalkinnoistakin voidaan tehdä poliittisia ja jättää ne myöntämättä. Eli sisällyttää erittäin vahva valtion näkemys palkintoon johtuen yksilön toiminnasta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olet kritiikissäsi täysin oikeassa. Aivopieru mikä aivopieru. Terv. Saulin äänestäjä.