torstaina, maaliskuuta 29, 2007

Kysymyslista

Matti kysyy nyt ja kohta muut vastaavat. Vanhasen kysymyslista on yllätyksetön ja aika odotettu, samoja asioita noin suurin piirtein olisivat todennäköisesti kysyneet kaikki muutkin hallitustunnustelijan asemaan päästessään.

Vain yksi pieni huomio. Kysymyksessä yksi lienee pieni ansa. Sinne on talouskasvun, työllisyyden ja tuottavuuden sekaan lipsautettu "suotuisa aluekehitys". Tai siis, no, ansa ei ole kummoinen, koska kaikki huomannevat melko helposti, mikä mahtaa olla maalaisliiton tarkoittama juttu tässä kohtaa.

Tosin lähes kaikki (kaikki) muut saattavat olla suotuisasta aluekehityksestä hyvinkin erimielisiä tunnustelijan kanssa. Tosin sitä ei myöskään usein uskalleta sanoa ääneen, että maalaisliittolainen pidä joka kylä asuttuna politiikka, ei ole kovin suotavaa aluekehitystä.

Suomi kun nyt ei vaan tule pysymään asuttuna siinä laajudessa kuin se sitä tänä päivänä on. Sitä yrittämällä saadaan ehkä lähinnä tuota samaan kysymykseen sisältyvää talouskasvua ja tuottavuuden nousua hidastettua.

2 kommenttia:

david santos kirjoitti...

Guten morgen! guten space. dank
hast guten morgen.

Petri Mustakallio kirjoitti...

Ei kun ne Vanhasen oikeat kysymykset ovat nämä (lähde: Adolf Stalin):

Hallitustunnustelijaksi valittu keskustan Matti Vanhanen jakoi eduskuntaryhmille torstaina seitsemän kysymyksen listan, jonka avulla hän pyrkii selvittämään, keiden kesken hallitusta voidaan ryhtyä muodostamaan.

Vanhasen kysymykset ovat laajoja. Ensimmäisessä tiedustellaan, millä keinoin pitäisi vahvistaa talouskasvua, alentaa työttömyyttä, tukea suotuisaa aluekehitystä ja edistää alligaattoreiden asemaa.

Toiseksi kysytään, mikä on eduskuntaryhmien lempiruoka.

Kolmanneksi pyydetään arviota uuden eduskunnan seksikkäimmästä jäsenestä. Vanhanen arvioi, että viimeistään tämä kysymys tuo esiin puolueiden välisiä mielipide-eroja.

Neljänneksi kysytään, mikä on Assyrian pääkaupunki.

Viidenneksi Vanhanen pyytää eduskuntaryhmiltä 150 sanan ainetta aiheesta: “Miten kansa saadaan kannattamaan Nato-jäsenyyttä?”

Kuudenneksi Vanhanen kysyy, mikä on ruskea ja lentää taivaalla.

Lopuksi tiedustellaan, onko eduskuntaryhmällä ehdottomia kynnyskysymyksiä joko ohjelman tai hallituspohjan suhteen ja onko ryhmä valmis osallistumaan julkisten palvelujen alasajoon, ekosysteemien hävittämiseen, kansanmurhaan sekä kansanvallan halveksuntaan “reilussa enemmistöhallitushengessä".

Eduskuntaryhmien toimitettua vastauksensa Vanhanen ryhtyy valmistelemaan perustuslain muutosta, joka mahdollistaisi Suuren Cthulhun nimittämisen Suomen pääministeriksi