perjantaina, marraskuuta 18, 2005

Ulos kaapista

SDP:n suhteellisen uudelta puheenjohtaja Eero Heinäluomalta on julkisuudessa kaipailtu jo selkeitä viestejäkin. Tänään puoluevaltuutossa pitämässään puheessa niitä jo (vähän) tulikin. (koko teksti täällä).

Selkeäsanainen tasa-vero mallin torjuminen oli jo kaivattukin viesti. Tässä viestissä on myös selkeä piikki sisällä Keskustan suuntaan, josta on väläytelty tasa-veron kehittelyn mahdollisuutta.

Vaikka kuntarakenteesta Keskustan suuntaan Heinäluoma antaa näennäisen myönteistä palautetta:
"On syytä antaa tunnustusta keskustalle siitä, että se on ollut kykenevä näkemään kuntauudistuksen tarpeellisuuden ja käynnistämään tämän kauaskantoisen hankkeen."

Niin tämä ei kuitenkaan ihan kiittävä arvio ole. Keskusta on siis Heinäluoman mielestä ollut kykenevä (viimeinkin) tunnustamaan uudistuksen tarpeen ja käynnistämään tämän hankkeen. Hän ei pukahda siitä, kuinka keskusta käytännössä on toiminut hankkeen edistämiseksi ja todellisten vaihtoehtojen kannattamisen. Tässä lausunnossa on oleellista se, mikä siitä puuttuu, eli viesti siitä, että hallituspuolueilla olisi yhteinen suunta asiassa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tähän liittyen kannattaa katsahtaa eilinen Presso. Hallitusta syytetään asiantuntijoiden sivuuttamisesta kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Nää on taas näitä kaikki-hyvä-minun-puolueeni-ansiota-puheita. Hohhoijaa...