keskiviikkona, marraskuuta 09, 2005

12 päivää aikaa

Ranskan hallitus päätti eilen saattaa voimaan hätätilalain 12 päiväksi. Ensimmäiset tiedot kertovat, että ulkonaliikkusmiskielloilla on pystytty hillitsemään levottomuuksia vähän.

Päätös tarkoittaa, että Ranskan viranomaisille on nyt annettu 12:sta päivää aikaa lopettaa levottomuudet. Nähtäväksi jää onnistutaanko tässä, vai joudutaanko lain kestoa myöhemmin pidentämään.

Jos levottomuudet ovat enemmän spontaania, turhautumisesta syntynyttää alkuperää, lain tuomat valtuudet eivät välttämättä tehoa. Turhautuminen vain kasvaa, kun poliisivoimat koventavat otteitaan. Jos taas, kuten Ranskan hallitus haluaa uskoa, levottomuudet ovat enemmän järjestäytyneen rikollisuuden masinoimia, laki saattaa (ainakin väliaikaisesti) tehotakin. Itse ajattelen, että mellakoiden takana on molempia syitä.

Ulkomaalaistaustaisten ranskalaisten turhautuminen on todellista. Samoin sitä on myös järjestäytyneen rikollisuuden valta noissa lähiöissä. Hätätilalaki ei kuitenkaan - eikä tietenkään - voi vastata mitenkään niihin syihin, jotka levottomuudet syntyvät. Toivottavasti Ranskan hallinto ottaa myös ne vakavasti ja julkistaan pian toimia myös syrjäytymisen ehkäisemiseksi, lähiöiden tilanteen korjaamiseksi ja niin edelleen. Jos he eivät niihin asioihin puutu, näyttäisivät mellakat mahdollisesti loputtuaankin saavan väistämättä jatkoa.

Toimivasta maahanmuuttopolitiikasta on nyt suuri pula - ympäri Eurooppaa. Suomenkin pitää ottaa haaste vakavasti, vaikka tilanne on meillä jo mittakaavasyistäkin eri.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suomen todellakin tulisi ottaa käyttöön toimiva maahanmuuttopolitiikka. Periaatteena tulisi olla, ettei suomalaisiin vihamielisesti suhtautuvaa ja vaikeasti työllistyvää ainesta päästetä maahan.

Pakolaisten suhteen tulisi menetellä niin, että jokaiselle joka hakee turvapaikkaa, sellainen myönnettäisiin jostain Afrikan maasta. EU:n tulisi perustaa Afrikkaan turva-alueita, jonne Eurooppaan pyrkivät pakolaiset lähtettäisiin. Tällaiselta turva-alueelta sitten voisi anoa siirtolaisviisumia Suomeen.

Myös rotu tulee asettaa maahanpääsyn kriteeriksi. Kuten tiedämme, neekerit eivät sovellu elämään valkoisten rakentamassa yhteiskunnassa. Tämä johtuu neekerien vähäisemmästä älykkyydestä

Ehdottomasti maahanmuutto tulisi kieltää muslimeilta. Heidän harhaoppinsa ja taikauskonsa pyrkii alistamaan koko maailman. Myös Ranskan.

Meidän suomalaisten tulee suojella omia etujamme. Vaatii tervettä itsetuntoa olla myöntymättä maahanmuuttajien suomalaisille varaamaan osaan ali-ihmisinä. Aivan... oletteko huomanneet. Mediassa maahanmuuttajat moittivat suomalaisia. Miksi ihmeessä he tulevat tänne, jos he eivät meitä ja meidän kulttuuriamme hyväksy.

Algeriasta joutui lähtemään kaksi miljoonnaa ihmistä, niin eikö nyt olisi aika karkottaa Ranskasta muslimit. Suomikin voisi tehdä saman operaation, niin säästyisimme monilta harmeilta. Ehkä paras karkotustapa olisi sosiaalitukien myöntäminen muukalaisille. Myöskin heiltä tulisi vaatia täydellistä suomenkielen hallintaa. On suuri virhe, että yhteiskunta tulee muukalaisten kulttuureja.

Tässä luettavaa:
http://www.amren.com/mtnews/archives/2005/11/what_france_really_thinks.php

Petteri Oksa kirjoitti...

Myös rotu tulee asettaa maahanpääsyn kriteeriksi. Kuten tiedämme, neekerit eivät sovellu elämään valkoisten rakentamassa yhteiskunnassa. Tämä johtuu neekerien vähäisemmästä älykkyydestä

Ja kuten myös tiedämme, ihmiset kuuluvat kaikki samaan rotuun. Että tuota rotua on vaikea käyttää erottelun periaatteena....

Anonyymi kirjoitti...

Yhden ihmisrodun väittämä on poliittinen julkilausuma. Todellisuuden kanssa sillä ei ole mitä tekemistä. Jokainen tunnistaa neekerin, aasialaisen ja eurooppalaisen. Voidaanhan me tietysti puhua alalajeista tai geneettisistä klustereista.