keskiviikkona, kesäkuuta 08, 2005

Lähetystyötä

Uutisten mukaan Ruotsissa selvitetään tietoja, joiden mukaan Saudi-Arabia rahoittaa Islamin levittämistä maassa. Huolestuttavinta on se, että tietojen mukaan kysymys on jyrkästä islamilaisuudesta. Se ei oikein kuitenkaan tunnu kyseisen valtion tyyppiseltä toiminnalta, mutta odotetaan selvitysten tuloksia.

Muutenhan tuossa nyt ei oikein ole mitään ihmeellistä. Ihan samalla tavalla meidän kirkollinen verotusoikeutemme kanavoi yhteiskunnan rahaa kirkon(kirkkojen) työhön, myös lähetystyöhön muiden valtioiden alueella. Varsinkin koska kirkko saa myös yhteisöverotuottoja jäsenmaksuverojensa lisäksi niin voidaan varsin totuudenmukaisesti sanoa, että myös kirkon lähetystyö on valtiovallan suojeluksessa. Että ihan mukavaa uskontojen rauhanomaista rinnakkaiseloa.

Kirkko ja valtio pitäisi meillä(kin) saada pikaisesti temmatua kokonaan toisistaan irti. Se merkitsisi kirkon verotusoikeuden päättymistä ja uskonnollisten seremonioiden poistumista julkisista, virallisista tapahtumista ellei niiden luonne muuta edellyttäisi. Uskonnonopetuksen tunnustuksettomuutta pitäisi myös edelleen kehittää. Samaten se olisi loppu kirkon käytännölliselle hautausmonopolille. Myös kirkkorekisteri voitaisin lakkauttaa ja siirtää uskonnot asioimaan yhdistysrekisteriin muiden aatteellisten yhdistysten kanssa.

Henkinen ja maallinen valta ovat toisistaan erillisiä asioita. Nykyaikaisen yhteiskunnan pitäisi ero saattaa voimaa loppuun saakka.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Totta valitettavasti onkin, että nykyiset valtauskonnot eli kirkkoinstituutiot ovat vain "suuria porttoja", jotka siis ovat sotkeneet itsensä politiikkaan ja täten sotiinkin. Ei Jumalan nimeen voi rukoilla sotaonnea ja verivoittoa!