keskiviikkona, kesäkuuta 29, 2005

Greenpeace totaalisesti hukassa

Eilen saatiin (vihdoin) päätös siitä, että uusi koefuusioreaktori - ITER - sijoitetaan Ranskaan. Japani ja Ranska saivat kädenvääntönsä sijoituspaikasta loppuun.

Mitä tekee ympäristöjärjestö Greenpeace? Tuomitsee reaktorin rakentamisen mielettömänä aikana jolloin kasvihuonekaasuja pitäisi vähentää. Täysin käsittämätöntä! (Tässä linkki tiedotteseen)

Lisäksi tiedotteessa on aivan käsittämättömiä väitteitä:
"Fusion energy - if it would ever operate - would create a serious waste problem, would emit large amounts of radioactive material and could be used to produce materials for nuclear weapons. A whole new set of nuclear risks would thus be created. "

En ole mikään ydinfyysikko, mutta nuo väitteet ovat silti täyttä sontaa. Wikipedian mukaan radioaktviista jätettä ei synny eikä fuusioreaktoria pystytä käyttämään asetuotantoon ilman suuria muutostöitä. Greenpeace ei myöskään kommentoi sitä, että fuusioreaktori ei tuottaisi kasvihuonekaasuja lainkaan.

On totta, että kasvihuonekaasuja pitää vähentää, mutta se ei saa, se ei voi, sulkea pois uuden teknologian tutkimista. Fuusion onnistuminen antaa meille käyttöön energiamuodon, joka ei tuota kasvihuonekaasuja, ei ydinjätettä ja jolla on loppumattomat raaka-aineet käytettävissään ja joiden käyttöön saaminen ei tuota ympäristöongelmia.

Pistää vihaksi noiden ympäristöihmisten lyhytnäköisyys.

Fuusio on suuri mahdollisuus. Tällä hetkellä tutkijat ennustavat, että se voisi olla kaupallisessa käytössä jo 2050, mikä minusta on itse asiassa aika pian.

Ei kommentteja: