maanantaina, kesäkuuta 13, 2005

Kuka Feldt-Ranta?

Myös uusi puoluesihteeri tuli SDP:lle valittua. Ennakkokaavailut toteuivat ja Maarit Feldt-Ranta tuli valittua suurella ääntenenemmistöllä. Hän ei ole monelle sosialidemokraatillekaan tuttu, saati sitten suurelle yleisölle.

Veikkaisin, että puoluesihteeri jää nyt uuden puheenjohtajan pimentoon poliittisesti. Palataan takaisin järjestöllisen puoluesihteerin aikaan. Feldt-Ranta on tehnyt kovaa ja uhrautuvaakin työtä erityisavustajana ja viimeksi pääpeluri numero ykkösenä, eli hallitusryhmämme ykkösavustajana. Hänen poliittisesta ja järjestöjohtamiskyvystään on vähemmän tietoa ja näyttöä. En oikein osaa pitää suomenruotsalaisten demarien puheenjohtajuutta kummoisena opinnäytteenä tässä suhteessa.

Kovasti toivon, että Feldt-Rannan kielipoliittiset mielipiteet eivät nouse keskiöön. Hän vastusti mm. ylioppilastutkinnon rakenneuudistuksen vakinaistamista. SDP ei tarvitse vanhakantaista kielipolitiikkaa, vaan asiaa on pystyttävä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti miettimään suhteessa yhteiskunnan muuttuneisiin vaatimuksiin - mikä tarkoittaa kaikenlaisen pakollisuuden vähentämistä mm. kieltenopetuksessa.

Ei kommentteja: