Piti kirjoittamani Kepun ministerivalinnoista Lehtomäen tulevan äitiysloman johdosta, ministeri oikeudesta äitiyteen ja heidän pelkästään pääministerille kuuluvasta ministerinimityksestään, mutta se saa nyt jäädä, kun aamulla vedin kahvit väärän kurkkuun ja korva kautta ulos UP-demaria lukiessani.
Puolueen varapuheenjohtaja Säde Tahvanainen ryöpyttää puoluetta "miehisistä valtarakenteista" ja valittaa, että "naisen pitää olla nöyrä ja kiltti". Joo, joo. Tottakai puolueen järjestökentässä, varsinkin siellä perustasolla ympäri Suomen ylikokoista kuntakenttää on suurin piirtein samoja miehisiä valtarakenteita kuin yhteiskunnassa ylipäätään. Miehillä on rasitteenaan pitkä toista sukupuolta alistava historia, mitä ei kuitenkaan voine laskea nykyisten miesten tappioksi, eihän.
Tahvanainen on vetänyt herneen nenuliin siitä, että SDP:ssä on kaivattu nuoria miehiä esiin. Meillä on paljon päteviä nuoria naisia näkyvillä paikoilla, puolueessa, eduskunnassa, kunnissa ja niin edelleen. Nuoria miehiä ei johtopaikoilla hirvittävästi ole. Ei kai olisi mitään väärää siinä, että niissä paikoissa, jossa järjestödemokratialla voidaan nostaa nuori mieskin esiin, sitä tehtäisiin, jos päteviä on tarjolla? Tasa-arvon hengessä?
On täysin tuulesta temmattua jurnutusta väittää, että puolueen johtoelimissä olisi vielä näitä maskuliinisia valtarakenteita olemassa. Ne on tästä tasa-arvopuolueesta purettu jo vuosia sitten. Näyttää että niiden jäänteet elävät lähinnä siksi, että osa naisista aina välillä turvautuu tähän valituskorttiin. Tasoittaa kummasti tietä, kun vetoaa siihen, että taas naisia syrjitään. Tasa-arvoa tunnustavat miehet tuntevat sitten kollektiivista häpeää siitä, että tasa-arvo ei ole vielä täydellinen - niin minäkin.
Asioita voi myös yrittää muuttaa, eikä valittaa päämäärättömällä tavalla. Tarvitsemme nuoria, olivatpa he sitten miehiä tai naisia - sukupuolella ei niin väliä, pätevyydellä ja osaamisella sitten enemmän.
1 kommentti:
Kyllä. Juuri näin
Lähetä kommentti