sunnuntaina, huhtikuuta 03, 2005

Paavi sitten kuoli

Paavi sitten kuoli. Jaaha. Valitsevat varmaan sitten uuden vanhan miehen tilalle johtamaan tuota instituutiota, joka on johtavia voimia mm. hidastamassa taistelua aidsia vastaan. Katolisen kirkon luutuneet ja jumiutuneet asenteet - jotka usein on puettu uskonnolliseen valekaapuun - tekevät paljon haittaa maailmassa sille työlle, jota tehdään sairauksien poistamiseksi ja tasa-arvon eteen.

Kirkkoa tuskin muutetaan vaihtamalla paavia, mutta uusi paavi voisi halutessaan aloittaa asteittaiset muutokset. Ei, en toki voi vaatia katolisia luopumaan uskostaan, ei kuulu minulle. Mutta katoliselta kirkolta voi peräänkuuluttaa moraalia ja vastuuta. Sitä se ei ole osoittanut esimerkiksi kieltämällä aborttipillerien jakamista sodissa raiskatuille naisille.

Miksi muuten katoliset rukoilivat paavinsa puolesta, kun tämä oli viimeisillään sairaana? Jos heidän jumalansa tahtoi kuoleman tapahtuvan tai paavin jatkavan elämäänsä, niin kai se tapahtuisi rukouksista huolimatta?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Juu tuo on kumma laitos. Kieltää ehkäisyn, mutta Vatikaanin suunnattomiin sijoituksiin kuuluu lääkeyhtiöitä jotka valmistavat ehkäisypillereitä. Ehkäisyä voi kieltää, mutta mikään ei estä rahan tienaamista sillä.