tiistaina, huhtikuuta 05, 2005

Puoluekokoukseen

Eilen selvisivät Helsingin demareiden jäsenäänestyksen tulokset puoluekokousedustajista. Selvisin sijalle 12. ja siis pääsen päättäjäksi kokoukseen. Myös rakas vaimoni selvisi läpi, joten meitä on paikalla Oksia kaksin kappalein. Mahdollisesti tietysti kolmin kappalein, jos Neo tulee mukaan, jotain hoitokuvioita tosin on pakko miettiä.

Helsingin 26:sta edustajasta 5 on alle kolmekymppisiä, kohtuullisen hyvä tulos meille nuoremmille demareille siis. Uudenmaan vaalipiirin reippaasti isompaan edustajajoukkoon selvisi valitettavasti vain kaksi saman ikärajan alle menevää toveria. Valitettavasti on niin, että puoluekokoukseen valikoituu paljon vanhemman pään demareita, mikä osin näkyy puoluekokouspäätökissä. Meillä on paljon töitä ja eiköhän näitä meillekin tärkeitä asioita saada vietyä eteenpäin.

Tosin olen sitä mieltä, että puoluekokousta pitäisi suurentaa. SDP:n 350:en edustajan kokous on isommista puolueista kaikkein pienin. Toisessa ääripäässä on Kepun herätysjuhlien kokoiset jäähallitsempalot. Ihan siihen malliin en haikaile, mutta edustajamäärän nostaminen jonnekin 700-900 kieppeille olisi perusteltua. Siten kokoukseen pääsisi enemmän perustason sosialidemokraatteja osastojen johtohenkiöiden ja muiden "johtavien" demarien lisäksi. Edustajajoukko olisi silloin paremmin puolueen kokonaisuuden näköinen.

Palaan vähän myöhemmin puoluekokouksen päätöksiin esim. henkilöarviointien osalta. Asiaasioista tärkeimmät ovat kuitenkin ns. Visio asiakirjat, mihin voi tutustua osoittessa www.eurooppavisio.fi ja www.hyvinvointivisio.fi.

Ei kommentteja: