tiistaina, lokakuuta 28, 2008

Jotain hyvääkin

Jotain hyvääkin näyttää seuraavan kokoomuksen vaalivoitosta Vantaalla. Liitosta Helsingin kanssa aletaan selvittää nopealla aikataululla. Tai ei selvityksessä mitään hyvää ole, ellei se johda myös nopeisiin toimenpiteisiin.

Tämä on sarjassa niitä käsittämättömiä juttuja. En ymmärrä miksi Vantaan demarit ovat suhtauneet niin nihkeästi kuntaliitokseen. Sitä omaa valtaa ei pitäisi rakastaa niin kovin paljon. Toivottavasti eivät rupea meuhkaamaan asiaa vastaan valtuustossa sitten aikanaan.

Ja jotain muuta käsittämätöntä: edustaja Tuomiojalla ei saisi olla puhevaltaa vaalitappion jälkeen. Ihan sama oikeus Ekillä on parjata puoluejohtoa ja analysoida tilannetta kuin minullakin. Siinä ei ole mitään uutta, että Eki ei ollut ehdolla - ja hänellä on siihen myös hyvä syy. Ei ole tervettä, että entiset korkeat kaupungin virkamiehet ehdolle asettuvat. J

3 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Vantaa voi toki liittyä Helsinkiin mutta en keksi mitä sillä saavutettaisiin. Minusta Helsingin ongelma on jo nyt ylipaisunut byrokratia. Demokratian kannalta ei myöskään ole ihanteellista että Helsingin valtuustoon pääsy on korkean äänivaatimuksen vuoksi tehty tavallisille tallaajille jo nyt lähes mahdottomaksi. Jos koko pääkaupunkiseutu liitettäisiin yhteen vaatisi ko. metropolin valtuustoon pääseminen jo yli tuhannen äänen keräämistä ja luottamustehtävien hoito kokopäivätoimista politikointia.

Sitten Tuomiojasta. Minustakin hänellä on täysi oikeus mielipiteeseensä, mutta hänen kritiikkinsä on pinnallista ja sisällötöntä. Ei vaadi kovinkaan suurta luovuutta vaatia "vasemmistolaisempaa" politiikkaa. Odottaisin Ekiltä edes pikkuisen eritellympää analyysia.

Petteri Oksa kirjoitti...

Helsinki saisi rakennusmaata? Hävitettäisiin suunnittelua haittaavat kuntarajat? Säästettäisiin hallintokuluissa? Laitettaisiin jo nyt yhtenäinen kaupunkikokonaisuus hallinnollisestikin yhteen? Nämä nyt ensikädeltä tulivat mieleen.

Sitä demokratiaa voi varmaan parantaa, sillä minkälaisia ja millä vallalla toimivia lautakuntia on ja monella muullakin asialla. Se lienee politiikan asia. Eikä siinäkään varmaan mitään pahaa olisi, jos valtuusto olisi sitten kokopäivätoiminen?

Ja ihan samaa mieltä siitä, Ekin "analyysi" on kovin kevyttä. Mutta ei se silti oikeuta sättimään häntä sen enempää kuin muitakana kevyen mielipiteen esittäjiä - kuten vaikkapa allekirjoittanutta.

Petri Mustakallio kirjoitti...

nopeasti puutun vain yhteen asiaan:
"Eikä siinäkään varmaan mitään pahaa olisi, jos valtuusto olisi sitten kokopäivätoiminen?"

Tästä olen jyrkästi erimieltä. Minusta kunnallispolitiikassa on aivan olennaista että kyse on lähidemokratiasta jota toteuttavat tavalliset vaaleilla valitut kuntalaiset(sosiaalityöntekijät, yrittäjät, bussikuskit, pankkitoimihenkilöt jne.), eivät ammattipoliitikot.