torstaina, huhtikuuta 20, 2006

Tasaveroa pukkaa taas

Tasavero keskutelu tulee taas! Tällä kertaa kaikkien työnantajien sankari(tar) Eva iskee raportin pöytään, jonka esityksiä se ei kuitenkaan kannata, vaan omien sanojensa mukaan vain herättelee keskustelua ;)

Tasaverosta olen edelleen samaa mieltä kuin aiemminkin molemmissa postauksíssani. Se nyt ei vaan käy.

Mielenkiinoista tämän vakautta ja yhteiskunnan tasa-arvoisuutta vähättelevän raportin kohdalla onkin keskustelun jatkumisen lisäksi käytetyt perustelut. Mistä pirusta Eeva löytääkin tuollaisia kiiluvasilmäisiä tutkijamiehiä, jotka ihan tosissaan selittävät, että mallista hyötyvät kaikki, eikä se millään tavalla vaaranna suomalaista hyvinvointipolitiikkaa, kun kerran julkisen sektoriin kokoon ei puututa. Ikään kuin tutkija ei olisi ikinä kuullut siitä, että tulojen tasaus on myös osa hyvinvointipolitiikka - tai ehkä kyse on ymmärryksestä.

Mielenkiintoista on myös se, että tutkija itse sanoo, että puoluepolitiikka tähän ei kannata sotkea. Esitykset ovat niin hyviä, että politiikka ei kuulu tähän. Suurin piirtein näin hän radiossa sanoi. Samaan aikaan raportin otsikossakin jo puhutaan oikeudenmukaisuudesta, joka on mitä suuremmissa määrin ideologinen kysymys ja sitä kautta puoluepolitiikkaa. Ja, rakas tutkija, ekonomisti Nyberg, jotkut meistä pitävät tulonjakopolitiikkaa edelleen politiikkana - jopa erittäin tärkeänä ja keskeisenä osana suomalaista hyvinvointipolitiikkaa.

Ei kommentteja: