maanantaina, huhtikuuta 10, 2006

Taipui se sittenkin

Ranskan hallitus antoi periksi mielenosoittajille pitkään kestäneiden mielenilmausten jälkeen. Virallisesti siis tässä vaiheessa presidentti puuttui peliin, mutta tiedotteessahan korostetaan neuvottelua hallituksen kanssa.

On hienoa, että tuo lakiesitys vedetään pois. Varsinkin kun EK viime viikonloppuna antoi signaalia, että he haluaisivat edetä mainittuun suuntaan myös Suomessa. Onkin ollut haihattelua uskoa etteivät eurooppalaisilla työmarkkinoilla yrityksessä olevat työajanpidennykset, koeajan venyttäminen ja muut työntekijöiden asemaan puuttuvat kehitelmät valuisi myös meille. Otetaan Euroopasta esimerkkiä, myös kaikessa huonossa.

Mielenosoitusten paine on ollut Ranskassa valtava, mutta lain poisvetäminen on silti äärimmäisen kova juttu. Osittainhan se merkitsee hallituksen toimintakyvyn menettämistä, kun jo tehty päätös perutaan mielenosoitusten johdosta. Annetaan signaali, että jo tehdy päätökset voidaan perua kaduilla, kunhan väkeä saadaan tarpeeksi liikkeelle. Asetelmat muuttuvat Ranskassa siis vähintäänkin mielenkiintoisiksi.

2 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Ei siis mene sikäläisillä porvareillakaan hyvin. Toivottavasti tyytymättömyys ja hallituksen. kyvyttömyys kantaa seuraaviin vaaleihin asti.

Anonyymi kirjoitti...

Se mitä tarvittaisiin, niin Ranskassa kuin meilläkin, kokonaisvaltaista kumppanuutta.

Minä kaipaan myös hyviä vanhan ajan porvareita, joilla oli siteet niihin ihmisiin ja heidän elämäänsä, jotka heillä oli töissä.

Pääomavaltaisuus, suuret yritykset ja kasvoton raha ovat rikkoneet sen vastuun mikä aikaisemmin oli yritysten ja työntekijöiden välillä.

Tämän vastuun puutteen on huomannut niin yrittäjä kuin työntekijäkin.