lauantaina, toukokuuta 28, 2005

Kenen leluista puhutaan?

Poliittisesti korrekti voisi kertoa ja kirjoittaa Ranskan perustuslakiäänestyksestä ja sen merkittävyydestä Euroopalle. Olen lähes varma, että Ranska äänestää "ei", ja sitten alkaa Eu:ssa mielenkiintoiset ajat.

Paljon vähemmälle huomiolle on jäänyt, paljon tärkeämpi ajankohtainen seikka, eli kansainvälisen ydisulkusopimuksen NPT:n viisivuotisseurantakokous päättyi eilen Washingtonissa. Ai miksi tärkeämpi? Jos sitä pitää edes kysyä, niin selitys tuskin tyydyttäisi.

Kokous päättyi tuloksettomana, vaikka ennakko-odotuksia sopimuksen sisällöllisestä uusimisesta olikin. Paikalla oli myös (epäilty...) ydinasevaltio Israel, mitä tavallaan voi pitää hyvänä merkkinä. Israelin ydinase on käytännössä varmistettu ja todennettu asia. Se vaarantaa viime kädessä kaikkein pahiten Lähi-Idän turvallisuuden. Vähän välillä tuntuukin siltä, että on täysin eri asia kenen leluista puhutaan. Israelin lelusta ei oikein tunnu edes kaikkialla saavan puhua.

Hyvä asia: ydinsulkusopimus pidetään edelleen voimassa eikä yksikään jäsenistä kiistä sitä. Edes jotain aselajia kohtaan suhtaudutaan kunnioittavan aseistariisuvasti...

Ei kommentteja: