keskiviikkona, helmikuuta 04, 2009

Muutamia pieniä asioita

On mukavaa aloittaa päivä, kun avaa sanomalehden ja näkee hyviä uutisia. Ei niitä liikaa tässä lamaantuneen taloudellisen toimeliaisuuden tilassa näe. Mutta, se että kepu-maalaisliiton kannatus on laskussa, on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

**

Asiaa olen sivunnut, mutta en jaksa lopettaa ihmettelyäni. Kun valtiopäivät tänään avataan, niin ohjelmassa on myös jumalanpalvelus. Miksi?

Suomalainen kansanvalta alkaa taas toimia, kun eduskunta kokoontuu säätämään lakeja. Ei ole mitään syytä sotkea tähän maallisen vallan toimintaan yliluonnollisia palvelusmenoja. Ne eivät siihen yhteyteen kuulu, ihan yhtä vähän kuin uskonnopetus kuuluu kouluihin. Ja sitten joku vielä jaksaa väittää, että kirkko ja valtio on meillä erotettu toisistaan. Ero voi ehkä olla vireillä, mutta asumuserovaiheeseen ei ole vielä päästy.

***

Valtio velkaantunee tänä vuonna 8 miljardia euroa. Kiva. Ehkä on pakko, ehkä ei. Sitä tässä vain mietin, että meinaavatkohan kokoomusnuoret nytkin kömpiä eduskunnan portailla vaatimaan velan nopeampaa takaisinmaksua ja muistuttamaan, siitä että se on maksettava.

Näin ne toimivat tuossa viime vuosituhannen loppupuolellakin. Eihän sillä nyt voi olla mitään tekemistä asian kanssa, että jokin tietty puolue on hallituksessa jotkut muut ei? Eihän? Tai sitten valtion velka on parempaa, jos sen nostajana toimii poliittisesti eri värinen valtiovarainministeri.

Ei kommentteja: