torstaina, tammikuuta 22, 2009

Helsinki kosioretkellä

Soittakaa fanfaari, tilatkaa kuulutukset ja kutsukaa sukulaiset kahville, Helsinki on kosinut Vantaata. Ai niin, morsian ei ole kuitenkaan vielä vastannut mitään, eikä nyt ehkä heti pystykään vastaamaan.

Kysymys on siis siitä, että Helsinki ehdottaa Vantaalle yhdistymisen selvittämistä, yhdessä. Suomeksi se tarkoittaa sitä, että Helsinki kannattaa liitosta ja kosiskelee Vantaata olemaan samaa mieltä. Helsingissä liitosta kannatetaan läpi poliittisten rajalinjojen, Vantaalla kannatus on porvareiden hommia, noin niinkuin valtuustomielessä.

Koska molemmat kaupungit sattuvat tällä hetkellä olemaan porvarisjohtoisia, saattaa asia jopa nytkähtää eteenpäin. Vantaan demarit ovat jostain tuntemattomasta syystä linnoittautuneet kunnan itsenäisyyden taakse. Allekirjoittanut kannattaa tätä(kin) liitosta omasta puolestaan lämpimästi.

Voidaan perustellusti kysyä, että mitä hyötyä liitoksesta olisi. Yhtä perustellusti voidaan kysyä, että mitä hyötyä on kuntien pitämisestä erillään. Asian pihvi on se, että kun hallinnolliset rajat kaadetaan, mahdollistetaan alueen kehittäminen ja kehittyminen yhdeksi ja yhtenäiseksi kaupunkialueeksi tulevaisuudessa. Sitä taas ei taata millään yhteistyösopimuksilla.

Ja Espoo voidaan jättää liitoksesta ulos aivan mainiosti, kaksoimetropoli olisi haluttavampi(kin) lopputulos kuin kaikkien pääkaupunkiseudun kuntien yhdistyminen. Tosin molemmat lopputuloset ovat allekirjoittaneesta katsoen haluttavampia kuin nykytila.

Oi, Vantaa, vastaa kosijallesi "kyllä", niin saadaan kivat häät.

Ei kommentteja: