keskiviikkona, marraskuuta 12, 2008

Osta nyt hyvä sotakone!

Ilmavoimat haluaa uusia leluja mieluummin aiemmin kuin myöhemmin. Ei liene kenellekään, joka puolustuspolitiikkaa seuraa, yllätys, että näissä sotaleluissa on hintaansa nähden hävytön lyhyt aika ennenkuin parasta ennen päiväys tulee vastaan. Niinpä jotta sotakone ei happane hangaariin, niin täytyy alkaa pohjustamaan uusien hankintaan ajoissa.

Samalla voi sopivasti aloittaa informaatiosodankäynnin, jotta tilaus saadaan aikanaan myös vetämään. Spekulointi sillä, mikä voisi olla sopiva konetyyppi, upotettiin mukavasti uutiseen siitä, että koneita halutaan. Keskustelulla Suomella sopivista koneista voidaan sopivasti peittää sitä, paljonko hankinta maksaa ja vaimentaa keskustelua siitä, mitä ja millaista kalustoa meidän ylipäänsä järkevää hankkia.

Kai kyse on viime kädessä siitä, että jos haluaa uskoa Suomella nytkin olevan uskottavan puolustuksen, niin sitä pitää ylläpitää. Jos ei usko, niin asia on oikeastaan aivan yhdentekevä, paitsi että Puolustusvoimien leluihin uppoaa tolkuttomasti rahaa.

Ja helmenä uutisesta:
"Valintaa pitäisi kuitenkin edeltää alustava selvitystyö. Lindbergin mukaan siihen ollaan ilmavoimissa lähivuosien aikana hyvinkin valmiita. "

Koneiden hankintaa ja malleja pitää vertailla vuosia. Tässä ei mitään epäselvää. Ai, että ovat ilmavoimissa halukkaita ja jopa valmiita hommaan, ja jopa heti. Vau. Yllättävää, sehän - selvitystyö - on noille kavereille sama kuin lelukuvasto joulun alla lapsille.

Ei kommentteja: