perjantaina, marraskuuta 23, 2007

No more, please!

Erinomainen kommentti Hesarissa, "Tämä kuultiin jo" Eduskunta on sanonut kaikki tarvittavan Tehysekoilusta. Niin on toivottavasti tämä blogikin, vaikka itselleni sokeasti olenkin sitä mieltä, että eduskunnan keskustelusta poiketen postaukseni sisälsivät asiasta jotain uutta - vaikka postauksia paljon kertyikin.

Keskustelulle on nyt aikaa pistää piste. Ei enää idioottimaisia avauksia Vanhaselta, jossa haukutaan jo moneen kertaan haukutut työtaistelutoimet. Ei vielä idioottimaisempia vastauksia toveri puolusihteeriltä. Oppositio teki työmarkkinaselkkaukselle ihan yhtä paljon politiikkaa kuin hallituskin. Back off, both of you!

Voisi olla aika keskittyä taas politiikkaan ulkopuolisten tahojen toimien kommentoinnin sijaan. Tämä siis koskee eduskuntaa, ei minua :).

Blogi palanneen asiaan siinä vaiheessa, kun kunta-alan neuvottelujärjestelmää eli nk. pääsopimusta ruvetaan uusimaan - tai siinä vaiheessa, kun jälkimainingeissa tapahtuu jotain tarpeeksi mielenkiintoista.

Ai niin, se vielä, että Tehy voisi nyt yrittää todistaa muiden laskelmat palkankorotusten tasosta vääriksi, kun kerran näin väittävät. Ai eivät aio lähteä tällaisesta väittelemään? Kumma juttu.

2 kommenttia:

Ville Kopra kirjoitti...

Tehy laski vähän lapsellisesti omiin näkemyksiinsä mukaan oletuksia niistä loppupään korotuksista - eikä tietenkään voi niitä todistaa. Tällaisissa luulisi olevan viisaampaa edetä varovaisuusperiaatteen mukaisesti, ettei jäsenistöä kaduta sitten jälkeenpäin.

Tehyn osalta sopimuskauden kustannusvaikutus on aika lailla auki.

Petri Mustakallio kirjoitti...

Minä alan olla päivä päivältä vakuuttuneempi siitä, että neuvottelujen voittaja oli Markku Jalonen joka päätti loppuun saakka tarjota sopimusta samalla kustannusvaikutuksella kuin muillekin ja katsoa kestääkö Tehyn kantti. Ja eihän se kestänyt.