keskiviikkona, elokuuta 23, 2006

Jakomäki

Eroprosessimme etenee, tänään on tarkoitus kantaa kamojani uuteen osoitteeseen, joka löytyy Jakomäestä. Kävi tuuri, Mirkan kaverin kautta(!) löytyi as oy:n vuokraama kämppä, joka on tähän tilanteeseen vähintäänkin miellyttävä: maantasainen kaksio, pieni takapiha ja leikkipaikat lähellä.

Taas voi lisätä yhden Helsingin kaupunginosan omaan asumislistaansa. Kuvittelin että tämä urbaanin asuntonomadin elämä olisi takana, mutta toisin kävi. Lista kuuluu nyt: Kallio, Suurmetsä, Pitäjänmäki, Pasila, Heikinlaakso, Tapulinkaupunki ja tästä päivästä eteenpäin Jakomäki.

Helsingissä olen asunut vuodesta 1998, joten hirvittävän pitkää keskimääräistä aikaa per asunto ei saa aikaiseksi. Tulee se kaupunki tietysti näinkin pikkuhiljaa tutuksi. Nyt olisi kyllä mukava, jos vaihteeksi voisi vaikka asettua paikoilleen ja opetella elämään tätä uutta elämää.

Onneksi Jakomäen seutu on jo entuudestaan tuttu. Ja ennen kaikkea tietää entuudestaan sen, että se on itse asiassa varsin kiva paikka asua: maine on suurelta osin perua vanhoilta ajoilta, joista ei enää näy kuin jälkiä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin. Tehdäänpä sitten piakkoin ne "vuoroin vieraissa" -kyläilyt kuten on ollut puhetta. Ollaan yhteyksissä, kun kummallakin tuo kalenteri varmasti on jokseenkin täytenäinen työn puolesta...

-sami v.