maanantaina, tammikuuta 23, 2006

Sähköä, sähköä

Uskotteko, jos väitän, että viime viikon lopun sähkön kulutuspiikkejä ja niitä aiheuttanutta pakkasta tervehdittiin tietyissä teollisuus ja intressipiireissä ilolla. Odotetaan nyt viikko ja vaalit ohitse ja varmaankin saamme - emme enää ensimmäistä, mutta seuraavan - avauksen lisäkapasiteetin rakentamisesta voimalapuolelle. Kaikki varmaan tietävätkin, minkälaista energiaa maahan halutaan lisää.

Olen ollut ja olen edelleen sitä mieltä, että sähkö on nyky-yhteiskunnassa perusoikeus. Sitä pitää olla kohtuuhintaan saatavissa. Nykyinen nousukehitys on vaarantamassa tämän ennen pitkää. Ongelma tässä on vain se, että kokonaisvaltainen energiastrategia puuttuu edelleen. On päätetty yksittäisistä voimaloista, mutta ottamatta kantaa siihen, kuinka Suomi aikoo pitkällä tai keskipitkällä aikavälillä sähkönsä tuottaa.

---

Mette haastoi minut "omituiset tavat" meemiin, tuolla edellisen viestin kommenteissa. Lupaan osallistua muutaman päivän sisällä, kunhan saan rauhallisen hetken miettiä asiaa pienen hetken.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi jankkaat jatkuvasti blogissasi itsestään selviä latteuksia?? "Uskotteko jos väitän että...ydinvoima läpä läpä.."

- Uskotko, jos väitän että suurin osa suomalaistalouksista älysi saman asian sillä hetkellä, kun uutisoitiin sähkön kulutushuipuista!

-Jos aiot joskus joksikin, kuten pyrkysi perusteella vaikuttaa, niin hieman vähemmän kanssaihmisten älyllistä vähättelyä, kiitos.

Haukotus.

Petteri Oksa kirjoitti...

Hoh hoijaa itsellesi, blogissani, jota pidän puhtaasti omaksi harraastuksekseni, aion jatkossakin harrastaa juuri sellaisia latteuksia kuin huvittaa.

Juu, ne on sellaisia ne kovimmat pyrkyrit, jotka saman vuoden aikana mm. luopuvat puoluehallituksen jäsenyydestä ja eroavat Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenyydestä. Ottamatta uusia luottamustehtäviä tilalle.

Anonyymi kirjoitti...

Nii-in,

En arvellutkaan että ottaisit onkeesi. Olethan kuuluisa siitä - ettet ikinä ota mitään rakentavaa kritiikkiä onkeesi. Onneksi olet siirtynyt taka-alalle ja annat vaimosi hoitaa politikoinnin.

t. Haukottelija

Anonyymi kirjoitti...

Sinut on haastettu
Tehtävänanto: Kerron mitä minulla on päälläni, kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.
http://www.ihmiskunta.org/wp/?p=444

M kirjoitti...

Ah, anonyymiä tasokasta kommentointia... Uskaltaisin väittää, että moni ei todellakaan tullut ajatelleeksi kaiken presidenttipelin keskellä ja eikö ole sitten hyvä asia, että Petteri asian otti esiin kun se hänen ajatuksiinsa tuli? Oma blogi, oma oikeus kirjoittaa ajatuksiaan. "Uskotko" on vain tapa kirjoittaa, kirjoittaa lause elävämmin, eikä lainkaan vähättelevää muita kohtaan. Petteri ei myöskään ole ylimielinen paska, joka ei kykenisi ottamaan rakentavaa kritiikkiä vastaan. Minä tiedän, kun olen sattunut läheltä miestä seuraamaan. Mikä siinä on, että kaikki nuoret politiikasta kiinostuneet leimataan joksikin pyrkyreiksi negatiivisessa mielessä? Politiikassa mukana oleminen kun kuitenkin on ns. aliarvostettu duuni, jonka tekijöitä yleisesti juuri noin halveksutaan. Mitä jos joskus joku antaisi krediittiä siitä, että edes jotkut jaksavat yrittää vaikuttaa ympäröivän yhteiskunnan ja maailman asioihin. Vaikka eri mieltä toisen arvoista olisikin, minusta on hatunnoston paikka, että haluaa vaikuttaa ja tehdä näkemyksensä mukaan parempaa paikkaa Suomesta, Euroopasta ja maailmasta. Vai onko se jotenkin epätrendikkäämpää kuin yleinen ruikuttaminen ilman aikomustakaan tehdä mitään asioille?

Jukka kirjoitti...

Mirva,

Iso hali.