maanantaina, elokuuta 23, 2010

Vihreä mopo metsään

En koskaan ole oikein arvostanut vihreiden kykyä saada politiikassa mitään aikaan. Heidän saavutuksensa perustuvat lähinnä siihen, että tehokas teemojen esiinnoasto saa muut omaksumaan niitä. Ja omaksuttuaan sitten ajamaan niitä.

Mutta tähän saakka olen arvostanut vihreitä siitä, että enimmäkseen siellä keskitytään omaan juttuun eikä käytetä aikaa muille räksyttämiseen. No, ohi on. Sekä arvostus että tämä piirre ilmeisesti.

Sinnetännemäen tämän päiväinen oksennus hesarissa oli kuvottava. Ja kummallinen. Vihreät ovat jopa ylpeilleet individualismillaan että ryhmätoiminnan puutteellaan. Ja sitten sieltä annetaan ylen lasti linjattomuudesta!

Semminkin kun Sinnetännemäen kaipaa linja on aika selkeä. Demareiden talouslinja on työllisyys. Ja sen kautta hoituu moni asia kuntoon. Mutta ehkä työministeri ei tullut sitä ajatelleeksi?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, ei täälläkään päässä ole viimeaikaista vihreiden "kaikki-mitä-kokoomus-sanoo-kelpaa-meille" -politiikkaa suopeasti seurattu.

Jotenkin kuitenkin ymmärrän Sinnemäen viimeistä purkausta, sillä ainakin tällaiselle politiikan sivuraiteella toimijalle demareiden touhu on - valitettavasti - näyttäytynyt kuvatun kaltaiselta: joka ainoasta hallituksen päätöksestä valitetaan, vaihtoehtoa ei selväsanaisesti esitetä, oma linja valitaan aina oppositioasenteesta hallitusta kohtaan jne. Sanalla sanoen opportunistista (tai siltä vahvasti tuoksahtavaa).

En ole tästä asiasta sen kummemmin riitelemässä, mutta tällaiselta asiat minuun silmääni näyttäytyvät. Saa olla eri mieltä, ja äänestäjäthän tämän uskottavuuden sitten keväällä ratkaisevat.

Petteri Oksa kirjoitti...

Toki, toki. Ei tuo demarilinja mitenkään selkeä ole ollut, ei sitä voi sanoa. Selkeämpi ja tiukempi sen pitäisi olla, mutta harvemmin hallituspuolueet ovat niitä, jotka kuuluttavat selkeämpää linjaa oppositiolta :) Niillehän pitäisi sopia, että oppositio on sekaisin