lauantaina, joulukuuta 06, 2008

Halla-ahon viesti ei ole vitsi

Kovin moni, tekisi mieli sanoa kukkahattutäti - oikea tai henkinen - on päivitellyt Jussi Halla-ahon nousua blogillaan ja siinä esittämillään mielipiteillään valtuustoon. Ja ennenkaikkea keskusteluun.

Kovain valitettavasti asennoituminen on juuri tuota ihmettelyä ja kauhistelua. Juuri samoja aineksia, jotka ovat mahdollistaneet vaikkapa perussuomalaisten menestyksen. Maahanmuuttopolitiikasta on vaiettu kaikissa puolueissa, mitään kriittistä nyt ei ainakaan uskalleta sanoa.

Maahanmuutosta aiheuttuu myös ongelmia. Ei, ne eivät johdu suoraan maahanmuuttajista itsestään, vaan siitä miten heitä kohdellaan tai ei kohdella. Ja vaikka poliitikot kuinka yrittäisivät sanoa ettei ongelmia ole, niin liian moni on sitä mieltä, että ongelmia on. Ja ongelmia on silloin, kun ihmiset kokevat, että niitä on.

Ja silloin menestyvät sellaiset kuin Halla-aho, joka ennenkaikkea on monikulttuurisuuskriitikko - rasistia hänestä on kovin vaikea mennä tekemään. Se että hän esittää kärjekkäit mielipiteitä ja provosoi on kokonaan toinen juttu. Mutta sanoma sisällä ei ole mikään vitsi ja monen tahon soisi alkaa ajatella näitä teemoja. Samaa mieltä JH:n kanssa niistä ei tietenkään tarvitse olla.

Mutta aidolla muukalaisvastaisuudellakin on kasvutilaa niin kauan kuin Halla-ahon sanomaa ei oteta vakavasti politiikan kentässä. Maahanmuuton ongelmiakin pitää pystyä käsittelemään avoimesti ja pelkäämättä rasistin leimaa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Ja silloin menestyvät sellaiset kuin Halla-aho, joka ennenkaikkea on monikulttuurisuuskriitikko - rasistia hänestä on kovin vaikea mennä tekemään."

Toisaalta, on aika rotuväritteistä puhua "Afrikan sarven ihmissaastasta" kun viittaa johonkin oletettuun etniteettiin. Halla-ahon blogia jos seuraa, havaitsee että tämä leimaava ja vihainen puhunta nimenomaan muslimeja kohtaan on sen pääteema, se on hieman eri asia kuin monikulttuurisuuskritiikki.

Petteri Oksa kirjoitti...

Jaa. Voi olla.

Olen ottanut tietyt kommentit prokaatioina, sillä sillähän hänen retoriikkansa elää.

Mutta en toki seuraa hänen blogiaan aktiivisesti. Se on tylsä, niinkuin yhdenasian liikkeet ja ihmiset tuppaavat olemaan.

Pekka kirjoitti...

Voitaisiinko ilman erityisempää rotuväritystä todeta, että "ihmissaastaa" syntyy kaikkialla - niin Afrikan sarvessa, Suomessa kuin muuallakin? Heitä on vain pieni osa ihmisistä kaikkialla, mutta kaikkialla heitä on.

Näistä ensinmainitut kaksi, Suomi ja Afrikan sarvi, vain ovat kannaltamme erityisiä siksi, että juuri näistä maista kotoisin olevista ongelmayksilöistä emme pääse eroon.

Jokaisella henkilöllä on maailmalla liikkuessaan pieni pahvikantinen kirja, jonka kannessa lukee, mihin maahan hänet saa palauttaa, jos hän ei elä ihmisiksi. Suomalaissyntyisten kohdalla siinä lukee Suomi, ja heistä emme pääse eroon, törttöilevät he sitten Suomessa tai muualla. He ovat ikioma ongelmamme.

Afrikan sarvesta kotoisin olevia ei kuitenkaan nykyään ole palautettu alkuperätodistuksensa osoittamaan maahan, koska olot Afrikan sarvessa ovat kovin sekavia, ja näiden ihmisten ihmisoikeuksia arvostetaan enemmän kuin he arvostavat muiden ihmisoikeuksia.

Muunmaalaiset vieraanvaraisuutemme väärinkäyttäjät voimme yleensä palauttaa lähtömaahansa. Ratkaistavanamme on - monien muiden vaikeiden kysymyksien ohella - se, mitä teemme niille, joiden pitäminen vapaalla jalalla Suomessa on epäinhimillistä, ja joiden palauttaminen kotimaahansa olisi epäinhimillistä.

Pete M. kirjoitti...

Pitipä käydä lukemassa Scriptaa. Minkähänlaiseen kivitykseen nyt joudun kun sanon, että minusta hänen kirjoituksiaan on vääristelty aika halpamaisella tavalla. Halla-Aho itse nostaa kohutun raiskauskirjoituksensa, jossa hän sanoi kutakuinkin että "jos raiskauksia tapahtuu, tulkoot mielummin raiskatuiksi tietyn linjan edustajat". En pysty pitämään tuota yllytyksenä. Lisäksi hän mainitsee Osmo Soininvaaran kirjoittaneen Tehyn työtaistelu-uhasta että jos Tehyn työtaistelun vuoksi potilaita kuolee, olkoot uhrit mielummin tehyläisten omaisia. Minustakin tuo Soininvaaran teksti oli kovempaa kamaa.

Ainakin ylimmät tekstit, joita silmäilin olivat minusta ennemminkin maahanmuuttokriittisiä kuin rasistisia. Sitäpaitsi nuo keinot joita Halla-Aho esittää maahanmuuttopolitiikan tiukentamiseksi ovat sellaisia joita eri puolilla Eurooppaa on esitetty ja myös otettu käyttöön eri poliittisten puolueiden (esim. Tanskassa demarienkin) toimesta.

En oikein tiedä kenen intressejä palvelee se että vihreissä ja medioissa tehdään Halla-Ahosta suurta sankaria. Ei ainakaan monikulttuurisuuden.

Pete M. kirjoitti...

Petterin postauksen vika virke:

"Maahanmuuton ongelmiakin pitää pystyä käsittelemään avoimesti ja pelkäämättä rasistin leimaa."

Niinpä. Kuulin että se välikohtaus, josta Kreikan mellakat saivat alkunsa tapahtui poliisien ja laittomien maahantulijoiden välillä. Jos näin on, miksi sitä ei uutisoida Suomen medioissa vaan puhutaan vaan epämääräisesti "nuorisosta"?

Petteri Oksa kirjoitti...

Juuri näin, Pete, juuri näin.