maanantaina, maaliskuuta 03, 2008

Tiesinhän minä, mutta...

Tiesinhän minä, että työmatkaliikenne on Helsingin rajojen ulkopuolelta kovin kallista. Tai siis kallista se on sisäpuoleltakin. Mutta naurettavaltahan se tuntuu, kun matka pitenee muutamalla kilometrillä ja hinta kallistuu puolella.

Muistanko ihan väärin, vai ovatko kaikki matkat muuttumassa kilometriperusteisiksi? Ehkä joku joukkoliikenneasioista enemmän tietävä voisi valaista. Jos näin on niin hyvä, askel parempaan. Vaikka itseasiassa olisin taipuvainen pitämään samaa maksua kaikille parempana kuin kilometriperustetta.

Menköön tämä sitten osastoon valituksia vantaalta, mutta kunhan huomioin. Viikon vantaalaisuus ei ole vielä yhtään saanut muuttamaan mieltäni sen suhteen, että kaikki pääkaupunkiseudun kunnat pitäisi niputtaa yhteen ja mielellään kiiruusti. Vaikka sitten valtion päätöksellä (nämä kunnathan eivät siihen tule itse kykenemään).

3 kommenttia:

Ville Kopra kirjoitti...

Mitäs läksit nii :)

Jaana Leppäkorpi kirjoitti...

Moikka! onnea uuteen kotiin ja uuteen kotikaupunkiin tutustumiseen! Olisit kyllä Espooseenkin ollut tervetullut...

Nyt kun joukkoliikenteen suunnittelun yhteistyö on tiivistymässä entisestään ja samalla laajenemassa (kuten pitääkin) pohditaan myös lippujen hinnoitteluperiaatteita. Selvitetään siis voisiko lipun hinta perustua matkaan, eikä kaupunkien rajoihin, mikä tuntuu aivan järkevältä, kuten olet huomannutkin.

Asioiden valmistelu on kuitenkin pitkäpiimäistä hommaa, joten mitään tietoa ei siitä ole, koska se on totta.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin! Asuin aikanaan vuoden Vantaalla ja ei se kovin.. hmm.. erilaiselta tuntunut kuin Helsinki.

Tuo kilometriveloitus olisi siitä huono, että se suosisi lyhyitä matkoja ja näin kävely vaihtuisi ratikkaan helposti, jos se sitten olisi tosi halpaa.. Inte bra.