perjantaina, joulukuuta 07, 2007

Yhden sortin instituutio

Ymmärrän että iltapäivätabloidit käyttävät paljon tilaa esitelläkseen Linnan juhlien pukuja ja mahdollisia sattumuksia. Mutta että sitä tekee myös valtamedia Hesari. Ei ymmärrä ei.

Pakko se on tunnustaa, Linnan itsenäisyyspäivän juhlat ovat ehkä vahvin suomalainen instituutio. Ainakin paljon vahvempi kuin tasavallan presidentti itse ja paljon, hyvin paljon, vahvempi kuin kansanedustuslaitos. Jälkimmäisen huomaa äkkiä verkkokeskusteluista tyyppiä "hittojako ne kansanedustajat pitää sinne joka vuosi kutsua".

Kai nyt kaikki saavat niitä juhlia katsoa ja ihmetellä, jos haluavat. Ei minulla sitä vastaan tietenkään mitään ole. Mutta pitää silti, ihmetellä miksi niin halutaan tehdä. Kai se haave oikein hienoihin juhliin pääsemisestä on sitten sillä kuuluisalla tavallisella ihmisellä niin vahva, että näyteikkunan kautta unelmaa on mukava elää.

2 kommenttia:

Ville Kopra kirjoitti...

Höh, mun mielestä meillä tarvittaisiin enemmän tällaisia juhlia. Sääli että pukuloistoa raportoidaan vain kerran vuodessa, + Nallen bileet tietysti. No, tietysti olisi mukava olla itsekin mukana mutta toisaalta epäilen ettei siellä niin hirveästi tekemistä ole.

... kirjoitti...

Voin kertoa paikan päällä olleena, että juhlat olivat aivan upeat.. :D Kuuluimme siihen porukkaan joka ei kiinnostanut mediaa tippaakaan. Vaikka kolme viikkoa meni stressin parissa "mitä laitan päälle", oli se sen arvoista. Juhlat olivat hieno paikka verkostoitua. Lista on pitkä niistä ihmisistä joiden kanssa pääsi juttelemaan. Loistavaa oli saada kommenttaja, että "pääsitte tekin tänne viimeinkin". Aika ei käynyt pitkäksi, tuntui että juhlat loppuivat liian lyhyeen.. :D