sunnuntaina, heinäkuuta 15, 2007

Ei takeita ja off again

Odotettua, mutta valitettavaa. Venäjä jäädyttää TAE sopimuksen. Tämä on tyypillinen tapaus, jossa kumpikin osapuoli on oikeassa - ja väärässä. On ikävää, että tavanomaisten aseiden vähentämiseen tähtäävä sopimus kutistuu vain yhdeksi pelinappulaksi suurvaltojen välisessä kamppailussa. Ookei, toki sopimus alunperinkin oli juuri diplomatiaa, tosin sillä oli hyvä tarkoitus.

Yhä kauempana tuntuu olevan sellainen hetki, että aseriisunta voisi jälleen edetä ja aseiden määrä todella vähetä. Valtiot tuntuvat (taas) juuttuvan yhä syvemmälle varustelukierteeseen. Tulevaisuuden kannalta kaikkein huonointa lupaa se, että käyttämättömillä aseilla tuntuu olevan ikävä taipumus jossain vaiheessa alkaa poltella omistajatahojensa näpeissä. Kun on lelu, sillä tarttis myös päästä leikkimään.

Ja sitten se on off again. Muutaman tunnin päästä lähtee lento kohti Budapestia. Pariksi ekaksi yöksi on majoitus varattu ja sitten mennään sinne minne nenä näyttää, suurella todennäköisyydellä useampaan lähivaltioon. Jos kännykkä pysyy hallussa ja luppoaikaa on, niin ainakin omaksi huviksi laitan ajatuksia ja sijainteja myös blogiin.

Ei kommentteja: