tiistaina, lokakuuta 08, 2013

Miten saada järjestön asiantuntijat innostumaan?

Minulla on ongelma. Käsittääkseni muillakin on sama ongelma. Järjestön asiantuntijat on vaikea saada innostumaan sosiaalisen median hyödyntämisestä. Tilanne on ehkä vielä aavistuksen kimurantimpi kuin yrityksillä. Niissä myynti kannustaa helposti.

Tiedän, pitää tehdä ainakin seuraavat:
- Näytä somen hyödyt, mitä hyötyä siitä on kullekin asiantuntijalle
- Näytä organisaation hyödyt, mitä hyötyä tästä on järjestölle
- Sitouta johto, sen avulla voidaan operoida muiden kanssa
- Somesta pitää tulla osa työtehtäviä ja rutiineja.
- Innosta ja innostu

Ainakin omassa organisaatiossa ollaan siinä vaiheessa, että sosiaalisen median palveluissa ollaan varsin kohtuullisesti läsnä. Seuraavaksi pitäisi ylittää se kynnys, että mukaan saadaan enemmän osallistuvia sisällöntuottajia.

Sisältö ei sinällään ole ongelma, sitä tuotetaan paljon. Haaste on siinä, miten sitä tuottavat ihmiset saadaan aidosti mukaan vuorovaikuttamaan. Ja levittämään sanaa(nsa).

Olen päätynyt siihen, että rimaa ei voi nostaa hirvittävän korkealle. Pitää keskittyä saamaan muutama keskeinen ihminen mukaan ja murehtia laajasta kulttuurista vasta sen jälkeen. Ja ehkä käy niin, että jokainen innostunut levittää uutta virtaa ympärilleen.

Ja toisaalta, jostain pitää löytää järjestössä(kin) ne voimavarat, joilla varmistetaan se, että on joku joka innostuu ja innostaa, tukee ja auttaa.

Miten sinä innosta asiantuntijat toimimaan somessa?

Ei kommentteja: