torstaina, syyskuuta 23, 2010

"Mä aloin katella muita töitä"

Ja niin on lausunut, Vanhanen. Matti Vanhanen. Ja saahan sitä aikuinen mies alkaa katsella uusia töitä. Monihan innostuu vielä keski-iässä tekemään ammatin -ja uranvaihdoksen. Ja oikeinhan se on. Ihminen tarvitsee uusia näkökulmia - ja suoraan sanottuna Suomi tarvitsi, tai noh, tarvitsee edelleen/taas, uuden pääministerin.

Siinähän se homman varsinainen juju onkin. Jos ihminen, jonka ammatti sattuu olemaan pääministeri, kertoo alkaneensa katsella "muita töitä" ja "uusia hommia", niin etäistä hälytyskellojen kilkatusta alkaa kuulua. Siis ammatti oli pääministeri.

En tosiaan tiedä, että olenko nyt sinisilmäinen, vanhanaikainen tai harhaluuloinen tai kenties kaikkea kolmea. Mutta olen ollut ja olen edelleen siinä uskossa, että poliitikon työ ylipäätään ja pääministerin ennen kaikkea on muutakin kuin työ. Eihän se nyt voi olla yksi työ muiden joukossa. Siihen päästäkseen joutuu kuitenkin käymään melkoisen kutsumustien läpi, tai ainakin suurin osa joutuu.

Minusta ei ole mitään väärää siinä, että poliitikot aloittavat muitakin töitä poliittisen uran jälkeen. Ihmisiä ovat hekin ja politiikassa pätevöityy lisää erilaisiin asioihin. Mutta jos pääministeri vaihtaa kesken kautensa uusiin töihin, koska tämä päätti "että nyt saa riittää ja aloin katsella muita töitä", niin ei, ei todellakaan ole asia ihan kohdallaan.

Ei kai ole kiellettyä odottaa, että poliittinen johtaja tuntisi, edes ihan vähän, intohimoa tekemiseensä, Suomen johtamiseen?

Ei kommentteja: