keskiviikkona, heinäkuuta 28, 2010

Kerrankin samaa mieltä

Suomalaisen luterilaisen kirkon pää väläytti, että kirkon ehkä pitää luopua vihkimisoikeudestaan kokonaan, jos avioliittolaista tehdään tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen. Tässähän menee elämänkatsomus kohta uusiksi, kun on samaa mieltä kirkon korkea-arvoisen edustajan kanssa.

Tosin tässä tapauksessa olen jyrkempääkin mieltä. Ei ole tarvetta odotella, että kirkko itse nyrpistää nokkaansa ja luopuu tuosta oikeudesta. Sen voisi ottaa siltä kokonaan pois. Avioliitto on kuitenkin lakiin perustuva sopimus, eikä kirkon kaltaisella kansalaisjärjestöllä pitäisi olla sen kanssa mitään tekemistä. Käykööt ne siunaamassa kirkossa parisuhteensa sitten myöhemmin, jotka niin tahtovat.

3 kommenttia:

Niko L. kirjoitti...

Ymmärrän, että sinusta vasemmistolaisena on hauska juoksuttaa ihmisiä monella eri luukulla. Minä en kuitenkaan ymmärrä, miksi kirkollista vihkimistä haluavia aviopareja pitäisi jatkossa juoksuttaa kahdessa eri paikassa, kun se nykyisin onnistuu kätevästi yhdellä kertaa.

Siksi minulla on parempi ehdotus: annetaan vihkimisoikeus kaikille halukkaille tahoille.

Petteri Oksa kirjoitti...

Se on se toinen vaihtoehto. Tai yksi relevantti vaihtoehto on olla tekemättä mitään. Kaikilla on mahdollisuus avioliittoon vaikka kaikilla sen nimi ei ole avioliitto.

Jos ei tykkää siitä, että kirkko ei tykkää homoista, niin jättäköön kirkon omaan rauhaansa.

Mutta jos kirkko käy äänekkäästi vastustamaan tasa-arvoa, niin otettakoon siltä vastaavasti erioikeuksia pois

Petteri Oksa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.