keskiviikkona, maaliskuuta 23, 2005

Takaisin pöydän ääreen (2)

Taas hujahti kirjoittamatonta aikaa ohi. Tällä kertaa syynä useampipäiväinen visiitti Portugaliin, Cascaisin kaupunkiin, jossa järjestettiin Young European Socialist - ECOSY:n kongressi. Vaikka kokouksen pitopaikka oli hulppea, ei nettiyhteydet olleet sillä tasolla, että sieltä olisi voinut saada sisältöä blogiin. Tai olisi, jos olisi tosissaan yrittänyt, mutta kokoustaminen ja siihen liittyvät asiat veivät liikaa aikaa ja energiaa.

Vaikka kaikki Ecosyyn kuuluvat jäsenjärjestöt ovat samaan aateperheeseen kuuluvia ovat erotkin jopa hämmästyttäviä. Siinä missä pohjoismaalaiset edustavat meille tuttua realistista yhteiskunnan pikkuhiljaisen rakentamisen perinnettä on esimerkiksi Itävallan demarinuorisojärjestö niin vasemmalla, että hyvä jos meillä mahtuisivat järjestöön mukaan. Tämä näkyi esimerkiksi palveludirektiiviä koskevaa julkilausumaa käsitellessä. Yritimme korjata julkkarista selkeän asiavirheen liittyen palveluiden kauppaan, mutta tätä ei lopulta itävaltalaisten vastutuksesta hyväksytty, koska heidän mielestään direktiivi on "paha" eikä siitä voida sanoa mitään lievempää - eivätkä he suostuneet tunnustamaan virheen olemassoloa.

On kuitenkin erittäin arvokasta, että lukuisa joukko nuoria politiikantekijöitä voi viettää useamman päivän yhdessä, keskustella ja väitellä erilaisista näkemyksistä ja oppia toisiltaan. Kokouksessa huomaa kansainvälisyyden tarkoittavan muutakin kuin tyhjiä puheita. ECOSYn kannoilla on myös merkitystä, sillä se omaa aseman PES eli europarlamentin demariryhmän virallisena nuorisojärjestönä. Kantoja myös kuunnellaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisi varmasti tylsää jos ei joskus pääsisi ottamaan erää toisten politikkojen kanssa

Petteri Oksa kirjoitti...

Olisi todennäköisesti. Onneksi meillä on demokratia ja erilaisia mielipiteitä - väittely on kivaa!

Petteri Oksa kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.