torstaina, maaliskuuta 31, 2005

Porvariyhteistyö etenee

Porvarillisista puolueistamme ne kaksi suurinta ovat käyneet keskusteluja jo syksystä saakka presidentinvaalien merkeissä. Näistä tosin kerrottiin ja ensin väitettin, että kontaktit olivat vasta vuodenvaihteessa.

Kokoomus- ja kepunuoret ovat jo tavanneet porvariyhteistyönmerkeissä. Naisliitot tapaavat tänään ja miettivät varmaankin, että kumpaa miestä kannattaisi porvarien ajaa naisten presidentiksi. Valinnevat varmaan tunnetun feministin, tuon Niinistön Saulin.

Kun nyt uusin gallupaineisto kertoo, että Vanhasen ja Niinistön kannatus on melko tasaista niin mitä kepu aikoo tehdä, jos loppusuoralle valikoituukin Niinistö? Heidän oletusarvonsahan on ollut, että haetaan tukea Vanhaselle. Muodostaa jo hallitustyöskentelynkin kannalta hassun tilanteen.

On myös täysin mahdollista, että "vaihde jää päälle" ja yhteistyö jatkuu kohti seuraavia eduskuntavaaleja. Nyt kun joka tuutti kertoo, kuinka tärkeä porvarillinen yhteistyö olisi niin kepu antaa hassun kuvan olostaan hallituksessa. Kumppanania on SDP vaikka heidän jatkuvasti nyt yhteistyön merkeissä parhaana pitämänsä puolue onkin oppositiossa. Väärin valittu, vai?

Neo oli tänään toista kertaa puoluehallituksen kokouksessa, kun Mirkallakin oli menoa. Lipponen totesi, että täytyyhän tuolle varmaan puheoikeuskin myöntää, koska sen käyttämistä ei kuitenkaan voida estää. Kekkonen lisäsi - siis Antero eikä sen toisen haamu - että tämä varmaan nostaa keskustelun tasoa:)

1 kommentti:

Jukka kirjoitti...

Mä äänestäisin Neoa milloin vaan. Siinä on mies joka ei pelkää sanoa asioita suoraan. Äijä ottaa selkeen linjan ja pysyy siinä. Mutta olen kyllä ollut huomaavinani, että hieman liian usein päätöksiä tehdessä mies on ollut nukkuvien joukossa.

Mitä porvasiyhteistyöhön tulee niin on se kumma että sitä voidaan pelaa kaikkia puolia ilman mitään seuraamuksia.