tiistaina, toukokuuta 05, 2009

Hiljaista pitelee

Voi olla vääräkin havainto. Olen nimittäin joskus tehnyt sellaisiakin, vaikka luonnollisesti olen pystynyt sittenkin tekemään niistä oikeat johtopäätökset. Ainakin, jos johtopäätösten tuloksia ei tarkastella liian tarkasti suhteessa niiden toimivuuteen. Mutta se minusta ja takasin havaintoihin.

Politiikan blogeissa on hiljaista. Politiikassakin on hiljaista. Näillä asioilla voi olla jotain tekemistä toistensa kanssa, kuvittelisin. En tiedä seuraanko vääriä blogeja enkä ole löytänyt uusia, mutta päivitystahti – omani mukaan lukien – on tuntunut olevan laskussa ja poliittiset sisällöt vähenemässä. Sivulauseessa todettakoon, että vinkkejä hyvin kirjoitetuista ja terävistä poliittisista blogeista otetaan vastaan.

Minulle on kerrottu, että meillä on eurovaalit reilun kolmenkymmenen päivän päästä. Olen sen huomannut siitä, että minulla on ehdokas – palkansaaja Paananen, äänestä – mutta muuten sitä ei ole juurikaan havainnut. Kun eurooppalaista kansaa ei ole, ei voi olla eurooppalaista demokratiaakaan, siten on vaikea saada ihmisiä vaaleista kiinnostumaan. Ja kesällä kiinnostaa kalja, sauna, makkara ja mökki. Vaalit sitten vähän vähemmän. Ehkä panostuksia silti voisi olla enemmän tahi toisin.

Minulle on myös kerrottu, että maailmassa on talouskriisi. Sen kotimaiset ilmentymät on todistettu kotonakin meille tunkeutuneen työttömyyden kanssa. Olen odotellut, että kannattamani poliittinen ideologia iskisi tiukat teesit pöytään ja kertoisi miten tästä tullaan ulos. On isketty – ja kerrottu että hallituksella on eväät hukassa. Kiitos, olen huomannut sen itsekin.

Ehkä en vain seuraa uutisia tarpeeksi huomatakseni sosialidemokraattien esittämiä vaihtoehtoja. Kasvavasta kyynisyydestäni ja ajoittaisesta henkisestä laiskuudestani huolimatta kuvittelisin olevani keskimääräistä enemmän tietoinen politiikan tapahtumista. Siihen nähden, hiljaista pitelee.

5 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

" On isketty – ja kerrottu että hallituksella on eväät hukassa."

Jos jokin on hukassa sitä voi toki etsiä ja ehkä löytääkin. Mitä jos ei yksinkertaisesti voisi vähemmän kiinnostaa? Eilisestä Pravdassa ilmestyneestä viestistä ainakin näin voisi päätellä demareista. "Urpilainen: Hallitukselta kaivataan toimia veroparatiisien sulkemiseksi"

http://www.demari.fi/content/view/5537/1/

Urpilainen nojaa tietoihin ennen finanssikriisin alkua ja väittää, että 5 miljardia on Suomalaisilla piilossa "veroparatiiseissa".

Tässähän olisi demareilla loistava ratkaisu ehdotus Suomen talousahdinkoon: Veronkiertäjille annetaan kaikki synnit anteeksi ja annetaan koko kansan varallisuus heidän hoidettavakseen. Urpilaisen mukaan he ovat niin taitavia sijoittajia, että heidän varallisuuteen ei ole globaali finanssikriisi vaikuttanut pätkääkään.

Petteri Oksa kirjoitti...

Juup. My point exactly. Ei tuollais(i)ella asialla iskeminen riitä. Tarvitaan sisältöjä.

Ville Kopra kirjoitti...

On ne asiat jauhettu ihan ***:n moneen kertaan. Ei hallituksen talouspolitiikkaa voi tehdä lamassa lukemattoman monella eri tavalla. Muutama tärkeä asia ja valinta on olemassa liittyen elvytykseen, turha niitä on toistella päivästä toiseen. Vaihtoehto on tarjottu, sävyistä ja viestinnän tyypeistä en sitten lähde sanomaan mitään.

Jukka kirjoitti...

"sävyistä ja viestinnän tyypeistä en sitten lähde sanomaan mitään."

Siina Ville se ongelma onkin. Viestinta ja savy on se milla politiikassa sanoma luodaan ja viedaan lapi uskottavasti. Tuollaisen valiinpitamattomyyden ansiosta me olemme siina jamassa missa ollaan.

"turha niitä on toistella päivästä toiseen."

Vaihtoehosi on siis se, etta istutaan kahvilla kunnes kansa viisastuu, tajuaa virheensa ja kiltisi palaa ruotuun ja aanestaa meita viisaita demareita niinko?

Termari tayteen vaan, se on nimittain pitka kahvitauko edessa.

Ville Kopra kirjoitti...

No joo, voi tietysti olla että talouspoliittiset vaihtoehdot näyttäytyvät selvemmiltä sellaisille, jotka seuraavat aiheesta käytävää keskustelua (yli)aktiivisesti.

Ehkä olen väärässä siinä, kuinka paljon ja usein vaihtoehtoja pitää tuputtaa - koko ajan saattaa hyvinkin olla oikea vastaus. Silloin viestinnän tyylin merkitys varmasti korostuu, ja siinä asiassa en ole asiantuntija (välinpitämättömyyttäni en jättänyt asiaa kommenteitta :)