tiistaina, toukokuuta 19, 2009

Puolueet hyönteisinä

Vaikka niin voisi varomattomampi lukija ajatella, niin tämä ajatusleikki ei ole syntynyt humalassa. Ehkä vähän väsyneessä mielentilassa, mutta alkoholilla ei siis todellakaan ollut mitään osuutta asiaan.

Jos puolueiden tunnukset eivät olisi kukkia, vaan hyönteisiä, niin mitä ne olisivat? Vastaukset ovat seuraavat:

Sosialidemokraattien tunnus on muurahainen. Se on ahkera työläinen, joka asuu yhteisössä ja työskentelee yhteisen hyvän eteen. Joku voi hakea jotain kuvaavaa myös siitä, että rakennustekniikka ei ole kehittynyt hetkeen, mutta se on vain pahoja puheita.

Kokoomus on selvästi hirvikärpänen. Se elää hyödyntämällä toisia ja imee näiden verta. Se on ärsyttävä vaiva, joka on lisääntymään päin. Kuten kokoomus muutenkin hirvikärpänen käyttää menestyksellistä taktiikkaa lisääntyäkseen.

Keskusta on torakka. Kestävä ja jääräpäinen. Vaikka niistä kuinka yrittää päästä eroon, niin se ei vain onnistu millään.

Vihreiden hyönteinen on kaaliperhonen, turhamainen haihattelija, joka keskittyy lentelemään ympäriinsä. Ja lyhytikäinen, kuten vihreä liikekin.

Perussuomalaisten hyönteinen on punkki tai tupajäärä. Johan se nyt kuulostaakin oikealta. Kovin kotimainen vaiva.

Kristillisdemokraatit ovat rukoilijasirkkoja. Fundamentalismissaan tappavia ja muiden kannalta vaarallisia, jos niitä esiintyy paljon.

Vasemmistoliiton hyönteinen on vähän yllättävämpi. Se on kimalainen. Vertautuminen johtuu siitä, että kimalaisen ei fysiikan lakien mukaan pitäisi pystyä lentämään ja vasemmistoliiton ei taas pitäisi enää olla järjen mukaan olemassa. Kimalainen kuitenkin lentää ja vasemmistoliitto on.

Rkp:n tunnus ei ole leppäkerttu kuten nyt, vaan satiainen. Se on loinen, kuten ruotsinkielinen puoluekin ja sitä esiintyy vain tietyillä alueilla kuten ärkoopeeläisiäkin.

2 kommenttia:

Niko L. kirjoitti...

Toimisi paremmin, jos osaisit sivaltaa myös omaa viiteryhmääsi. Vähän kuten Israeli Anti-Semitic Cartoon Contest -kilpailussa, jossa juutalaiset tekivät holokaustiaiheisia pilakuvia. Osa niistä sivaltaa juutalaisia aika pahastikin.

Pitäisi varmaan ottaa poliittisten bloggaajien välinen kisa siitä, kuka pilkkaa omaa puoluettaan parhaiten. Kai sitä siihen pitäisi pystyä, kun aitiopaikalta seuraa?

Kirjoitin viitisen vuotta sitten bloggauksen puolueiden kakunjaosta. Se kaipaisi ehkä vähän päivitystä, mutta ainakin yritin sivaltaa myös kokoomusta.

Vai etkö oikeasti tuon parempaa pysty demareista vetäisemään? Pelkkä mitätön pieni sivalluksenpoikanen, joka sekin hymistellään pois.

Petteri Oksa kirjoitti...

Pystyn. En edes yrittänyt.